|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jemné koláčeRecept na Jemné koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
        K přípravě Jemné koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg polohrubé mouky (lze použít i hladkou)  200 g pískového cukru  200 g tuku - nejlépe se hodí Zlatá haná  1 celé vejce a 1 žloutek  1 kostka droždí  500 ml mléka  1 lžička sušené citronové kůry  2 vanilkové cukry  1 lžička rumového aroma.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jemné koláčeRecept na Jemné koláče:Do hrníčku odlejeme trochu mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme trošku mouky a cukru a   necháme v teple vzejít.  Mezitím než kvasnice vzejdou, dáme do mísy prosátou mouku, cukr, citronovou kůru, vanilkové cukry, rumové aroma, vajíčka a promícháme.   Mléko a tuk dáme do kastrůlku a pomalu necháme rozpustit. Necháme trochu zchladnout a nalejeme  k mouce do mísy a promícháme. ( Mléko a tuk dávám k mouce teplé tak, aby bylo dost teplé, ale   nepálilo na prst). Do takto teplé směsi nalejeme kvasnice a důkladně promícháme.  Těsto musí být vláčné a nesmí lepit.  Já dávám těsto kynout do trouby ohřáté asi na 40°C. Po hodině těsto prohněteme a necháme   znovu kynout.   Po vykynutí odkrajujeme těsto polévkovou lžící kousky těsta, které v ruce zpracujeme na placku a   plníme náplní.  Naplněné koláče klademe na pekáč vyložený papírem na pečení.  Doprostřed koláče uděláme důlek a naplníme, například tvarohem, marmeládou, povidly, ......  Před pečením koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení koláče potřeme rozpuštěným máslem.    Plnila jsem polovinu koláčů jen oslazeným tvarohem - 2 tvarohy a cukr podle chuti.  Druhou polovinu mákem - 1 hrnek mletého máku, mléko a cukr.  Mléka tolik aby mák byl hustá kaše a cukr podle chuti.  Na mírném ohni svaříme, vychladíme a plníme koláče.
 
 Poznámka k receptu na Jemné koláče:
 http://mneneznas.blog.cz/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mneneznas  (Jana)                      Datum vložení: 25.07.2010                      Počet porcí: 50 kusů                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní 
                      Suroviny: 1 kg polohrubé mouky (lze použít i hladkou)  200 g pískového cukru  200 g tuku - nejlépe se hodí Zlatá haná  1 celé vejce a 1 žloutek  1 kostka droždí  500 ml mléka  1 lžička sušené citronové kůry  2 vanilkové cukry  1 lžička rumového aroma |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné koláče,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné koláče
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |