|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jablkový koláč - diaRecept na Jablkový koláč - dia je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
        K přípravě Jablkový koláč - dia budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 g nahrubo strouhaných jablek, 30 g rozinek, 1 lžička mleté  skořice, 2 vejce, 30 - 40 g sladidla Clara 3x sladší než cukr (nahrazujeme zhruba 100 - 120 g cukru, záleží, jaké máme jablka, jestli sladší nebo kyselejší), 50 g tuku - Hera apd., 120 g hrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, trochu sušeného mléka smíchaného se sladidlem na posypání povrchu po upečení..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jablkový koláč - diaRecept na Jablkový koláč - dia:Jablka smícháme se skořicí a rozinkami a odložíme. Vyšleháme si žloutky s umělým sladidlem do pěny a pomalu přiléváme vlahou, rozpuštěnou Heru. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh. Vlijeme do koláčové, nebo dortové formy, vyložené papírem na pečení. Dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Po vychladnutí můžeme povrch poprášit sušeným mlékem s trochou sladidla, moučník vypadá přece jen lépe :-))
 
 Poznámka k receptu na Jablkový koláč - dia:
 Místo čerstvých jablek jdou použít nahrubo strouhané, nebo na kostičky krájené, sterilované ve vlastní šťávě. Z trojnásobné dávky se peče moučník na hlubokém plechu s okraji.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkový koláč - dia, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 03.07.2008                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA 
                      Suroviny: 300 g nahrubo strouhaných jablek, 30 g rozinek, 1 lžička mleté  skořice, 2 vejce, 30 - 40 g sladidla Clara 3x sladší než cukr (nahrazujeme zhruba 100 - 120 g cukru, záleží, jaké máme jablka, jestli sladší nebo kyselejší), 50 g tuku - Hera apd., 120 g hrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, trochu sušeného mléka smíchaného se sladidlem na posypání povrchu po upečení. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkový koláč - dia,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkový koláč - dia - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkový koláč - dia
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |