|
Recept na Italský chléb - focaccia
Recept na Italský chléb - focaccia je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Italský chléb - focaccia budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladkej múky Extra Speciál 00, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, 21 g čerstvého droždia, ostatné prísady podľa vlastného výberu: cottage syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, plátky opečeného baklažánu, pokrájané sušené paradajky, olivy, rozmarín....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italský chléb - focaccia
Recept na Italský chléb - focaccia: Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dvojnásobok. Na pomúčenej doske znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Každý bochník roztlačíme do okrúhlej placky na plechu s pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dalšiu hodinu. Potrieme olejom, môžeme posypať rozmarínom. Pečieme v trúbe na 220-250 stupňoch/10-15 minút, závisí na trúbe. Môžeme použiť aj inú posýpku. Tiež môžeme pripraviť plnenú focacciu v dobre vymazanom pekáči olivovým olejom a to tak, že na spodok dáme prvú vrstvu cesta - plnka podľa nášho výberu - druhá vrstva cesta - vrch cesta potrieme olejom a upečieme v trúbe.
Poznámka k receptu na Italský chléb - focaccia: Zdroj: starobylý taliansky recept. Názov je odvodený od slova focus - ohnisko. Kedysi sa tento chlieb piekol priamo nad otvoreným ohniskom.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italský chléb - focaccia, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 05.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladkej múky Extra Speciál 00, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, 21 g čerstvého droždia, ostatné prísady podľa vlastného výberu: cottage syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, plátky opečeného baklažánu, pokrájané sušené paradajky, olivy, rozmarín...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italský chléb - focaccia,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italský chléb - focaccia - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italský chléb - focaccia
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|