| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Hovězí steak "jedna báseň"
        Recept na Hovězí steak "jedna báseň" je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí steak "jedna báseň" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          4 hovězí steaky /á 180 -200 g/  200 ml olivového oleje  2-3 stroužky česneku  3 PL jemnější hořčice  1 PL másla  ½ PL nastrouhané omyté citronové kůry  1 PL čerstvého drceného barevného pepře  1 ČL sladké červené papriky  1 PL worcesteru  sůl  /+ dle každého pak ještě vejce na \"volská oka\".       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Hovězí steak "jedna báseň"
      Recept na Hovězí steak "jedna báseň": Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs důkladně vetřeme do masa. Necháme asi na 3 hodiny odležet v chladu. Na rozehřátou  pánev pak položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu. Pak si snížíme teplotu a přidáme máslo, které zjemní chuť steaku. Dopékáme dál po dobu 3 až 5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené. Zda je steak hotový, poznáme tlakem prstů, pokud povolí a je ještě hodně krvavý, tak jej opékáme i déle. Teprve teď steak osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Pak steaky zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít. Mezitím si připravíme přílohu /hranolky/ a můžeme servírovat. Můžeme přidat na steak třeba volské oko. Talíř zdobíme zeleninou, apod.
  Poznámka k receptu na Hovězí steak "jedna báseň": Poznámka :   Lehké propečení steaků : cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí steak "jedna báseň", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: varilamyskakasicku  (Ivka)                      
 - Datum vložení: 27.01.2012                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      
 - Suroviny: 4 hovězí steaky /á 180 -200 g/  200 ml olivového oleje  2-3 stroužky česneku  3 PL jemnější hořčice  1 PL másla  ½ PL nastrouhané omyté citronové kůry  1 PL čerstvého drceného barevného pepře  1 ČL sladké červené papriky  1 PL worcesteru  sůl  /+ dle každého pak ještě vejce na \"volská oka\"
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí steak "jedna báseň",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí steak "jedna báseň" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí steak "jedna báseň"
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |