|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi oriskyRecept na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500g cerstve okry - plody ibisku jedleho (nejlepe tobolky dlouhe max. 7 cm)  7 strednich zralych pevnych rajcat  1 svetle zelena paprika  1 vetsi cibule  6 strouzku cesneku  hrst hladkoliste petrzelky  1 lzicka smesi "7 koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni,  skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)  1 lzicka rajskeho protlaku  olivovy olej  sul      arabska ryze:    2 hrnky ryze  1/2 hrnku testovinove ryze (mohou byt i vlasove nudle)  1 lzicka masla  sul  olivovy olej    piniove orisky (dle chuti).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi oriskyRecept na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky:Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky obsahuji. Pote proplachneme pod tekouci vodou a nechame okapat.    Na olivovem oleji zpenime cibulku, pridame nadrobno pokrajeny cesnek, nechame lehce provonet. Prisypeme na vetsi kostky nakrajenou papriku, okru a chvilku (cca 5 minut) restujeme. Nakonec vmichame pokrajena rajcata, koreni, sul, rajsky protlak, podlijeme trochou vody a pod poklickou dusime asi 15 minut.   Nakonec posypeme posekanou petrzelkou.    Na olivovem oleji dozlatova osmahneme testovinovou ryzi, prisypeme dobre proplachnutou ryzi, sul, maslo, zalijeme vodou a uvarime.    Piniove orisky oprazime na malem mnozstvi olivoveho oleje. Pri servirovani jimi posypeme ryzi.    Kdo rad kyselejsi, muze okru pri podavani zakapnout trochou citronove stavy.
 
 Poznámka k receptu na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky:
 Okra (plody ibisku jedleho) ma velmi priznivy ucinek na zazivaci trakt a pro svou nizkou energetickou hodnotu je vhodna pro redukcni diety.    Nevim, jestli je v Cechach k dostani cerstva okra. Pokud ne, existuje sterilovana nebo mrazena verze. Tu jsem v CR kupovala ve specializovanych prodejnach zdrave vyzivy nebo v arabskych obchodech.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: aisha                      Datum vložení: 06.12.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 500g cerstve okry - plody ibisku jedleho (nejlepe tobolky dlouhe max. 7 cm)  7 strednich zralych pevnych rajcat  1 svetle zelena paprika  1 vetsi cibule  6 strouzku cesneku  hrst hladkoliste petrzelky  1 lzicka smesi "7 koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni,  skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)  1 lzicka rajskeho protlaku  olivovy olej  sul      arabska ryze:    2 hrnky ryze  1/2 hrnku testovinove ryze (mohou byt i vlasove nudle)  1 lzicka masla  sul  olivovy olej    piniove orisky (dle chuti) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |