|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Darininy bodášky - pečené vdolkyRecept na Darininy bodášky - pečené vdolky je zařazen v kategorii sladká jídla.
        K přípravě Darininy bodášky - pečené vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 20 g droždí, 50 g cukru, 350 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, sůl, citrónová kůra, 1 žloutek, 60 g másla  Na obalování: 100 g másla, 1 strouhaný perník, 100 g jemného krupicového cukru.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Darininy bodášky - pečené vdolkyRecept na Darininy bodášky - pečené vdolky:Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem. Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.
 
 Poznámka k receptu na Darininy bodášky - pečené vdolky:
 Z uvedeného množství jsem měla 24 vdolků. Příště 2 lžíce mléka nahradím rumem :)  Zdroj: časopis Apetit (mírně poupraveno)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Darininy bodášky - pečené vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Marta  (Marta)                      Datum vložení: 25.11.2008                      Počet porcí: 4-6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Sladká jídla 
                      Suroviny: 20 g droždí, 50 g cukru, 350 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, sůl, citrónová kůra, 1 žloutek, 60 g másla  Na obalování: 100 g másla, 1 strouhaný perník, 100 g jemného krupicového cukru |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na darininy bodášky - pečené vdolky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Darininy bodášky - pečené vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Darininy bodášky - pečené vdolky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |