|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Chléb s příchutí cibulkyRecept na Chléb s příchutí cibulky je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Chléb s příchutí cibulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 lžička drceného kmínu   2 lžíce oleje na smažení  na potření  0,5 hrnku vody 1 lžíce octa  těsto  1 lžička cukru krupice, 1 kostka droždí, 2 hrnky vlažné vody, 1 ks velké cibule, 800 g hladké mouky, 2 lžičky sole.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Chléb s příchutí cibulkyRecept na Chléb s příchutí cibulky:Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Poté si připravíme kvásek z vlažné vody, cukru, droždí, trochu mouky a necháme jej vzejít. Připravíme si prosátou mouku a smícháme ji se solí a kmínem.   Potom přidáme kvásek, vlažnou vodu a osmaženou cibuli. Vypracujeme v tužší těsto, které na válu ještě zpracujeme s trochou mouky, aby se nelepilo. Necháme 1 - 1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou vykynout.   Vykynuté těsto rozdělíme na dvě přiměřeně stejné části a každou ještě jednou propracujeme. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout.  Mezitím si zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi tak na 220°C (může být i víc).   Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude mít pak krásnou zlatavou kůrčičku.   Chléb se po vytažení z trouby ještě uvnitř dopéká. Proto je dobré jej před krájením nechat dobře vychladit. Tak cca 2 hodiny. Ale i tak mám zkušenosti, že chléb i přes dobré vychlazení se v papírovém sáčku zpotí.
 
 Poznámka k receptu na Chléb s příchutí cibulky:
 Smažená cibuľa v chlebe je báječná, robím napr. aj bulky. Cibule na 800 g múky by som však dala oveľa viac. Tvoja fotka ma zaujala...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb s příchutí cibulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: janarip                      Datum vložení: 19.07.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 1 lžička drceného kmínu   2 lžíce oleje na smažení  na potření  0,5 hrnku vody 1 lžíce octa  těsto  1 lžička cukru krupice, 1 kostka droždí, 2 hrnky vlažné vody, 1 ks velké cibule, 800 g hladké mouky, 2 lžičky sole |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb s příchutí cibulky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb s příchutí cibulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb s příchutí cibulky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |