|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanouRecept na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1000 g  syrových brambor  1 jarní cibulka  2 pórky  2 snítky perželové natě  + 2 snítky libečkové natě  sůl, čerstvě mletý pepř  180 - 200 g hlívy ustřičné  + máslo  na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého)  2 - 3 PL másla na vymazání formy   drcený kmín  1 a půl zakysané smetany  1 lžička pikantní hořčice  1 lžička  červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanouRecept na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou:Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a osušíme. Hlívu ústřičnou  omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky, omytý pórek  pokrájíme na kolečka a  omytou jarní cibulku i s natí pokrájíme na  drobné kousky. Pečící formu vymažeme máslem a vrstvíme.  1/  Plátky syrových brambor, kolečka pórku, prosypeme vše drceným kmínem, bylinkami, solí a proložíme máslem.    2/   Podobně dál vrstvíme brambory na tenké plátky, na plátky pokrájenou a omytou hlívu, opět přidáme drcený kmín, bylinky, sůl a plátky másla.     3/  Na poslední vrstvu dáme brambory na plátky, jarni pokrájenou cibulku, drcený kmín, bylinky, sůl, pepř a plátky másla.      Rozšleháme zakysané smetany, kam vmícháme uzenou papriku,( nebo jen červenou papriku) lžičku hořčice a pepř, trochu soli, neboť uz se jednoltivé vrtsvy prosypávali solí.    Nakonec polijeme povrch bramborovo-houbové směsi v zapékací misce zakysanou smetanu se všemi shora uvedenými ingrediencemi. Pečeme zpočátku  ve  vyhřáté troubě, přikryté  alobalem na 180 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, alobal odstraníme a dopečeme bramborovou směs dál dozlatova.
 
 Poznámka k receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou:
 Díky všem
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: varilamyskakasicku  (Ivka)                      Datum vložení: 29.03.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: 1000 g  syrových brambor  1 jarní cibulka  2 pórky  2 snítky perželové natě  + 2 snítky libečkové natě  sůl, čerstvě mletý pepř  180 - 200 g hlívy ustřičné  + máslo  na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého)  2 - 3 PL másla na vymazání formy   drcený kmín  1 a půl zakysané smetany  1 lžička pikantní hořčice  1 lžička  červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory zapečené s pórkem, jarní  cibulkou, hlívou  a  zakysanou smetanou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |