|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Biftek ala klasikaRecept na Biftek ala klasika je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Biftek ala klasika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 plátky hovězí svíčkové  4 vejce  olej  sůl  pepř  2 cibule.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Biftek ala klasikaRecept na Biftek ala klasika:Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky (cca 4 cm),  které klouby ruky mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené,  opékáme ho cca 8 minut. Orestované maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké. Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý. Nakonec ve výpeku opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka.  Bifteky ozdobíme cibulkou a podáváme s hranolkami,
 
 Poznámka k receptu na Biftek ala klasika:
 je to nejjednodušší a nejlepší, co znám...........bohužel to máme jen 2x za rok
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Biftek ala klasika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Kroupovka  (Květa)                      Datum vložení: 06.08.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 4 plátky hovězí svíčkové  4 vejce  olej  sůl  pepř  2 cibule |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na biftek ala klasika,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Biftek ala klasika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Biftek ala klasika
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |