|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chlébRecept na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové.
        K přípravě Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 3-4 polévkové lžíce bezlepkového kvásku  60 g mouky Schaer B  60 g ovesné mouky  60 g kukuřičné mouky  60 g jáhlové mouky  50 g amaranthové mouky  50 g pohankové mouky  2 vrchovaté polévkové lžíce hladké sojové plnotučné mouky  2 vrchovaté polévkové lžíce maniokové mouky  1,5 lžičky soli  1 lžička kmínu  1/2 lžičky chlebového  koření Alnatura (nemusí být)  drcené lněné semínko  1 lžička psyllia  voda  pohanková krupice na vysypání formy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chlébRecept na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb:Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na teplém místě 8-10 hodin kvasit (ráno zadělám  a po příchodu z práce pokračuji).   Přidáme zbylé mouky, lněné semínko dle chuti, sůl, koření a vlažnou vodu (podle potřeby) a důkladně proděláme, těsto bude dost lepit a nemělo by být příliš tuhé, mělo by se dát celkem snadno prodělávat.   Těsto převedeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané olejem a vysypané pohankovou krupicí (lze i jiná bezlepková krupice) a necháme 2-3 hodiny kvasit. Proces lze trochu urychlit položením formy do pekáčku s teplou vodou.  Vložíme do rozpálené trouby (cca 220 °C), po čtvrt hodině pečení stáhneme teplotu na 200 °C. Pečeme zhruba 1 hodinu (při pečení raději neotvírám troubu a kontroluji proces jen "okometricky").   Po upečení necháme velmi pomalu chladnout (vypnu troubu, chléb v ní nechám, po cca 20 minutách troubu otevřu a nechám dál chladnout). Z formy vyklápím až úplně vychladlý chléb.
 
 Poznámka k receptu na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb:
 Pokud zaděláme z menšího množství mouky, lze samozřejmě péct chléb i ve formičkách na muffiny.  Lze použít i menší množství druhů muk, ale protože většina bezlepkových jednodruhových muk má dost výraznou chuť, lze smícháním co nejvíce druhů docílit velmi jedlého produktu :-)Určitě bych to například nepřeháněla s množstvím pohankové mouky, chleba je pak nahořklý.  Ovesná mouka může být z hlediska bezlepkové diety problematická kvůli kontaminaci jinými obilninami a je na každém, aby zvážil, zda si ji může dovolit použít. Já nejsem celiak, ale mám intoleranci na pšenici a zatím jsem s ní neměla problém.  Lepší fotky budou po víkendu, recept jsem několikrát reprodukovala, ale s tím focením je to dost bídné :-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: kaja.f                      Datum vložení: 23.12.2012                      Počet porcí: 1 forma na biskupský chlebíček                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové 
                      Suroviny: 3-4 polévkové lžíce bezlepkového kvásku  60 g mouky Schaer B  60 g ovesné mouky  60 g kukuřičné mouky  60 g jáhlové mouky  50 g amaranthové mouky  50 g pohankové mouky  2 vrchovaté polévkové lžíce hladké sojové plnotučné mouky  2 vrchovaté polévkové lžíce maniokové mouky  1,5 lžičky soli  1 lžička kmínu  1/2 lžičky chlebového  koření Alnatura (nemusí být)  drcené lněné semínko  1 lžička psyllia  voda  pohanková krupice na vysypání formy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bezlepkový "sedmizrnný" kváskový chléb
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |