|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bagety s provensálskými bylinkamiRecept na Bagety s provensálskými bylinkami je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Bagety s provensálskými bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského  koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek.    Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bagety s provensálskými bylinkamiRecept na Bagety s provensálskými bylinkami:Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Nebo si můžeme udělat úplně zvlášť kvásek a ten pak přidat. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Pokud sůl na povrch nebudeme používat, tak přidáme trochu soli do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.  Měla jsem 2 ks na celou délku plechu, ale spíš to byly průměrem menší veky. Příště raději udělám 3 ks. Koření je aromatické, přidáme si ho dle vlastní chuti. Já dala lžičku a stačí nám. V původním receptu je 1 lžíce. Pokud nemáme olivový olej, použijeme jiný.
 
 Poznámka k receptu na Bagety s provensálskými bylinkami:
 Zdroj: Pošli recept, paní Lenka Hodková, mírně poupraveno.  Pro úplnost dodávám, že v receptu se k těmto bagetám podával smažený lilek - neloupaný lilek nakrájet na 1 cm kolečka, rozložit na plech, osolit a 30 minut nechat stát.Pak kolečka osušit, obalit v hladké mouce a osmažit na oleji. K tomu ještě dresink -smíchat zakysanou smetanu, bílý jogurt a česnek.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bagety s provensálskými bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 23.01.2011                      Počet porcí: 2 - 3 ks                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 400 g hladké mouky, 1 malinko plnější lžičku soli, zhruba 1 lžičku provensálského  koření - dle chuti i víc, 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého, 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí tj.21 g, zhruba 220 ml vlažné vody - dle potřeby, 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek.    Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bagety s provensálskými bylinkami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bagety s provensálskými bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bagety s provensálskými bylinkami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |