Recept na Hroznový chlebokoláč
        Recept na Hroznový chlebokoláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Hroznový chlebokoláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
    
    
          
          Použité suroviny:
          500 g hrozno       100 g hrozienka       sladke vino podla potreby na hrozienka       150 ml mlieko vlažné       2 lyzicky kvasnice susene sacok       120 g praskovy cukor       300 g muka hladka        olivový olej        maslo         sol.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
    
    
      
      Recept na Hroznový chlebokoláč
      Recept na Hroznový chlebokoláč: 1-Hrozienka dame do poharu so sladkym vinom " napucat". Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru "aktivovat", ked sa nic nedeje po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine.    2-Do misky dame preosiatu muku ( u nas sa tazko zhana polohruba ), aktivovane kvasnice , mlieko , spetku soli a 2/3 cukru. Vymiesame cesto ked treba pridame trochu vody , alebo muky.    3-Zlahka si vymastime misku olivovym olejom a vlozime z cesta spravenu gulu , zakryjeme foliou na teplom mieste a nechame kysnut cca 1-1.5 hodinu pokial sa cesto nezdvojnasobi. Na pomucenej doske cesto "zrazime" dolu a rozdelime na dve polky. Ja som pouzil formu 23 cm. Z polky som vytvaroval disk ktory som vlozil na spodok formy a poukladal polku cerstveho hrozna a polku scedenych hrozienok. ( Kdo chce zlahka pocukruje praskovym cukrom).    4-Na vrch ceresni som polozil druhu polku naformovaneho cesta a poukladal ceresne a hrozienka pocukroval. Zakryl a nechal kysnut este 1 hodinu. Na vrch pokrajal male kusky masla a dal piect do predohriatej rury cca 180 C na cca 45 minut.
  Poznámka k receptu na Hroznový chlebokoláč: Stary dedinsky jednoduchy -nemoderny kolac.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hroznový chlebokoláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
    
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Nonya                      
 - Datum vložení: 01.11.2011                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      
 - Suroviny: 500 g hrozno       100 g hrozienka       sladke vino podla potreby na hrozienka       150 ml mlieko vlažné       2 lyzicky kvasnice susene sacok       120 g praskovy cukor       300 g muka hladka        olivový olej        maslo         sol
                      
             | 
           
         
       | 
    
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hroznový chlebokoláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
    
  
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hroznový chlebokoláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hroznový chlebokoláč
              
    
      
      
      
       | 
    
    
      
        
       
       |