|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčceRecept na Hovězí plátky v pikantní omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí plátky v pikantní omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g hovězího masa  200 g gazdovské slaniny  1 větší cibule  1 větší mrkev  1 pl oleje  4 pl kremžské hořčice  1 kostka hovězího bujónu  250 ml sladké smetany  1 slabší pl hladké mouky  sůl, mletý pepř.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hovězí plátky v pikantní omáčceRecept na Hovězí plátky v pikantní omáčce:Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a slaninu na větší kostky. Maso naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí.   Do papiňáku dáme osmahnout slaninu, po 5 minutách přidáme cibuli a restujeme 10 minut. Mezitím si dáme na pánvici do rozehřátého oleje z obou stran orestovat připravené plátky masa, které pak vložíme do papiňáku na slaninovo-cibulový základ. Do výpeku po masu na  pánev přidáme zbytek hořčice, mírně ji zarestujeme, zalijeme 200 ml vody, přidáme rozdrobený bujón a necháme 2 minuty provařit. Pak provařenou šťávu vlijeme na maso, přidáme mrkev, vše promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 25 minut. Po ochlazení a otevření hrnce vyzkoušíme, je-li maso měkké, jestli ano, maso odložíme bokem a šťávu vydusíme na tuk. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k vydušené šťávě a za stálého míchání provařujeme 10 minut. Pak vložíme maso, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže i knedlík.
 
 Poznámka k receptu na Hovězí plátky v pikantní omáčce:
 Manžel koupil nádhernou kližku z mladého kusu, ze kterého se mi podařily nakrájet krásné plátky a v papiňáku bylo vše připraveno za 25 minut. Moc jsme si na této dobrotě pochutnali.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky v pikantní omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 21.01.2012                      Počet porcí: 3                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 500 g hovězího masa  200 g gazdovské slaniny  1 větší cibule  1 větší mrkev  1 pl oleje  4 pl kremžské hořčice  1 kostka hovězího bujónu  250 ml sladké smetany  1 slabší pl hladké mouky  sůl, mletý pepř |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky v pikantní omáčce,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky v pikantní omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky v pikantní omáčce
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |