| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce
        Recept na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          500 g hovězích plátků (roštěnky nebo váleček)  1 cibule  300ml vývaru  2 lžíce naložených brusinek + 4 lžičky k servírování  2 lžíce hladké mouky  hrubě mletý pepř  150 g hermelínu  olivový olej  sůl.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce
      Recept na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce: Hovězí plátky naklepeme, nařízneme okraje, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet několik hodin nebo do druhého dne v chladu. Nejméně hodinu před tepelnou úpravou přendáme do pokojové teploty.   V kastrolu nebo vyšším pekáči, který lze vložit do trouby, orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli na olivovém oleji. Zasypeme hladkou moukou, usmažíme jíšku a zalijeme teplým vývarem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme dvě lžíce brusinek, prošleháme a udržujeme na nízké teplotě v bodu varu.  Rozpálíme steakovou  pánev a trochu ji zacákneme olejem. Vkládáme plátky masa, opečeme je z obou stran dohněda a opečené překládáme do cibulovo-brusinkového základu. Výpek z masa zasypeme další lžičkou mouky, prosmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Vzniklou šťávu přilijeme k masu.   Osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C, kde pečeme zhruba dvě hodiny.  Poté maso poklademe plátky hermelínu, zvýšíme teplotu v troubě  a necháme sýt roztavit.  Při servírování na každý plátek s hermelínem vrstvíme lžičku zavařených brusinek.  Podáváme s různě upravenými brambory.
  Poznámka k receptu na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce: Teď jsem tenhle recept objevila, du úterka mám navařeno, ve středu mám díky tomuto receptu co vařit. Hovězí maso mám doma stále.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Eliza                      
 - Datum vložení: 14.08.2012                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      
 - Suroviny: 500 g hovězích plátků (roštěnky nebo váleček)  1 cibule  300ml vývaru  2 lžíce naložených brusinek + 4 lžičky k servírování  2 lžíce hladké mouky  hrubě mletý pepř  150 g hermelínu  olivový olej  sůl
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky s taveným hermelínem v brusinkové omáčce
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |