|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hovězí pečeně na tymiánuRecept na Hovězí pečeně na tymiánu je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí pečeně na tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg hovězího zadního  1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel  sušený  tymián, 1 kostka masoxu  olej, sůl, hl.mouka , hořčice.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hovězí pečeně na tymiánuRecept na Hovězí pečeně na tymiánu:Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. V  pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty – tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory-hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.
 
 Poznámka k receptu na Hovězí pečeně na tymiánu:
 Otíku, asi 30 vteřin jsem se díval na foto a začal fungovat Pavlovův reflex. Nejen hezky nafocené, ale i krásně upravené na talíři.   +11
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pečeně na tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Colombo65  (Otto Plášek)                      Datum vložení: 13.04.2010                      Počet porcí: 4-6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 1 kg hovězího zadního  1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel  sušený  tymián, 1 kostka masoxu  olej, sůl, hl.mouka , hořčice |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pečeně na tymiánu,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pečeně na tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pečeně na tymiánu
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |