|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Glarnský hruškový chlébRecept na Glarnský hruškový chléb je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Glarnský hruškový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Kynuté těsto:  300 g mouky, 1/2 šálku mléka, 50 g másla, 1 vejce, 15 g droždí nebo 1 sáček sušeného droždí, sůl  Náplň:  500 g sušených hrušek, 100 g cukru, 250 g sušených vypeckovaných švestek, 100 g fíků, 100 g hrozinek, 100 g ořechů, 50 g citronátu a oranžátu, 1/2 čajové lžičky  skořice, špetka mletého hřebíčku, 1 sklenička Williamsbirne (hruškový destilát) nebo Kirchwasser (třešňový destilát).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Glarnský hruškový chlébRecept na Glarnský hruškový chléb:Hrušky, švestky a fíky namočíme, přidáme cukr a vaříme v menším množství vody doměkka. Necháme okapat na cedníku a zachycenou tekutinu dáme stranou. Plody pomeleme mlýnkem na maso nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a promícháme  s ostatními přísadami - tak získáme pevnou, ale ne příliš suchou hmotu. V případě potřeby do ní můžeme přidat trochu vykapané šťávy.    Z ostatních přísad připravíme kynuté těsto, necháme vykynout a rozválíme ho do tenkého obdélníku a potřeme zbylou šťávou. Z náplně vytvarujeme bochník, který posadíme na těsto a ze všech stran pečlivě zabalíme a posadíme okrajem těsta na vymaštěný plech. Nakonec potřeme žloutkem a vidličkou vypícháme pravidelné vzory, které plní nejen funkci ozdoby, ale i místa, kudy odchází vzduch. Pečeme při mírné teplotě asi 1 hodinu.
 
 Poznámka k receptu na Glarnský hruškový chléb:
 Bibinko, mám hodně podobný recept, jen jiný název, nedává se tam destilát - je to vlastně takový hutný moučník a s tím sušeným ovocem, nemá chybičku!!!!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Glarnský hruškový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Ludek                      Datum vložení: 24.04.2009                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: Kynuté těsto:  300 g mouky, 1/2 šálku mléka, 50 g másla, 1 vejce, 15 g droždí nebo 1 sáček sušeného droždí, sůl  Náplň:  500 g sušených hrušek, 100 g cukru, 250 g sušených vypeckovaných švestek, 100 g fíků, 100 g hrozinek, 100 g ořechů, 50 g citronátu a oranžátu, 1/2 čajové lžičky  skořice, špetka mletého hřebíčku, 1 sklenička Williamsbirne (hruškový destilát) nebo Kirchwasser (třešňový destilát) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na glarnský hruškový chléb,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Glarnský hruškový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Glarnský hruškový chléb
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |