Recept na Domácí uzené maso
Recept na Domácí uzené maso je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Domácí uzené maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10kg vepřového masa 200gr soli nebo rychlosoli /praganda/ = 2% hmotnosti masa 15 paliček česneku / i více dle libosti/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí uzené maso
Recept na Domácí uzené maso: Vepřové maso vykostíme, odblaníme a každý kus samostatně osolíme a potřeme utřeným česnekem a vložíme do připravené nádoby odpovídající velikosti a vložíme do lednice. Po dvou dnech maso zalijeme vodou a podle slanosti nálevu můžeme i dosolit. Takhle naložené necháme nejlépe 14 dní při stálé teplotě do 8st. Pravidelně kontrolujeme a překládáme, aby jednotlivé šrutky masa byly stejnoměrně prolákované. Můžeme je i zatěžkat. Pak už jen stačí doma zatopit v udírně, kde teplotu udržujeme mezi 70-80st. Pravidelně kontrolujeme. Po 4-5 hodinách lze ochutnat to nejlepší, čímž pravidelně u nás bývá vepřová panenka. Po 7-8 hodinách uzení začíná být vyuzená i další část jako jsou anglické slaniny, kotletky, krkovičky, plecka a kýty.
Poznámka k receptu na Domácí uzené maso: Kdo nikdy neochutnal domácí uzené, pak neuvěří o jakou dobrotu přišel...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí uzené maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 10kg vepřového masa 200gr soli nebo rychlosoli /praganda/ = 2% hmotnosti masa 15 paliček česneku / i více dle libosti/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí uzené maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí uzené maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí uzené maso
|
|