|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Domácí bramborový bílý chlébRecept na Domácí bramborový bílý chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Domácí bramborový bílý chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1000 g hladkej svetlej chlebovej múky, 42 g čerstvého droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštáľového cukru, 1 CL kryštáľového cukru, 1 PL celej rasce - ev. drvenej, 3 PL slnečnicového oleja, štipka soda bicarbony, 300 g postrúhaných varených zemiakov, 650 ml vlažnej vody.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Domácí bramborový bílý chlébRecept na Domácí bramborový bílý chléb:Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame. Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme trochou vlažnej vody. Po vykysnutí kvásku pridáme slnečnicový olej a zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné, nelepivé, stredne tuhé cesto. Poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Cesto  znovu prepracujeme na múkou posypanej doske a vytvarujeme podlhovastý alebo guľatý bochník, ktorý necháme ešte 20 minút podkysnúť. Premiestnime ho na plech so silikonovou podložkou alebo pečiacim papierom. Potrieme studenou vodou a pečieme v trúbe predohriatej na 220 stupňov/15-20 minút/ventilátor, potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 45 minút. Počas pečenia dáme na spodok trúby horúcu vodu v kastroliku. Hotový chlieb vyberieme, potrieme znovu studenou vodou a necháme vychladnúť.
 
 Poznámka k receptu na Domácí bramborový bílý chléb:
 Zdroj: vlastný recept. Chlieb je ľahučký, porovitý a vláčny.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí bramborový bílý chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Meszarosovabolya                      Datum vložení: 02.12.2010                      Počet porcí: 1 chlieb                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 1000 g hladkej svetlej chlebovej múky, 42 g čerstvého droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštáľového cukru, 1 CL kryštáľového cukru, 1 PL celej rasce - ev. drvenej, 3 PL slnečnicového oleja, štipka soda bicarbony, 300 g postrúhaných varených zemiakov, 650 ml vlažnej vody |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí bramborový bílý chléb,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí bramborový bílý chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí bramborový bílý chléb
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |