| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Cibulové kynuté knedlíky
        Recept na Cibulové kynuté knedlíky je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Cibulové kynuté knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          1 kg polohrubé mouky  1 bal. suš. droždí  1 lžička soli  2 vejce  550- 600 ml mléka  1/2 balení sušené cibulky z Ikea nebo domácí cibulku.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Cibulové kynuté knedlíky
      Recept na Cibulové kynuté knedlíky: Dmácí cibulka- cibuli oloupat, nakrájet na větší kostičky, obalit v hladké mouce a hned zprudka osmažit v oleji. Necháme vychladnout a oschnout na ubrousku. Mužete si dopředu udělat  několik cibulek, dát do pytlíku a zamrazit, hodí se na hodně pokrmů    Do pekárny nebo do mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, osolíme, vyklepnem vejce, vysypeme droždí a ohřejem si mírně půl litru mléka a vlejem na droždí. Zapnem pekárnu na přípravu těsta a cibulku vkládáme po zapípání pokud máte v programu ale většina pekáren to má.Když děláme ručně tak zaděláme vařechou mléko s vejcem a droždím, necháme pět minut stát a přisypeme cibulku,  zaděláme celé těsto tak aby se nelepilo na stěnu mísy, když bude těsto tuhé přidáme okamžitě mléko nebo když řídké přisypeme mouku. Necháme v teple vykynout, přiklopené útěrkou cca 1 hodinu. těsto vyndáme z nádoby. Rozdělíme na pomoučený vál na 4 ks stejně velké. Zapracujem v bochánky a rozválíme na šišky. Necháme znovu vykynout cca 10 minut než se nám uvaří vody v hrnci. Vkládáme do osolené vroucí vody cca 10 cm hluboké, já dávám do velkého kastrolu oba knedle, pokud máte litinový pekáč vysoký tak použijte ten. Vaříme přiklopené! nebudeme zvědaví a nebudeme koukat pod pokličku! cca 12 minut, špejlí vpíchnem doprostřed knedle a zatočíme, když natočíme syrové těsto tak ještě povaříme. Vyndáme a hned propícháme špejlí aby vypářili jinak se srazí. Pomažeme tukem. Bud necháme vychladnout a krájíme nožem nebo když hned konzumujeme krájíme přes režnou nit.
  Poznámka k receptu na Cibulové kynuté knedlíky: Chce to chvilku cviku a pujdou vám, nebojte se! S kupovanými se nedaj srovnat! Doma dělám jen domácí, když koupím hned to poznaj a nechtěj :D  Knedlíčky jsou super ke guláši ale nejlepší jsou k pečenému vepřovému masu nebo uzenému.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulové kynuté knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: k.radulka  (Radka Kárníková)                      
 - Datum vložení: 15.04.2010                      
 - Počet porcí: 4 velké knedle                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Přílohy 
                      
 - Suroviny: 1 kg polohrubé mouky  1 bal. suš. droždí  1 lžička soli  2 vejce  550- 600 ml mléka  1/2 balení sušené cibulky z Ikea nebo domácí cibulku
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulové kynuté knedlíky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulové kynuté knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulové kynuté knedlíky
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |