|
Recept na Chorvatský džuveč
Recept na Chorvatský džuveč je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Chorvatský džuveč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového masa – libového 15 dg tuku (používám sádlo) 30 dg cibule 3 stroužky česneku 40 dg brambor pepř 25 dg rýže 3/4 kg rajčat 3/4 kg papriky 2 lžíce rajčatového protlaku sůl celerová nať feferony vývar z kostí petrřel.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chorvatský džuveč
Recept na Chorvatský džuveč: Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme. Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata. Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené. Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony /dle chuti/, ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby /asi půl hodiny/. Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.
Poznámka k receptu na Chorvatský džuveč: Je to z chorvatské kuchařky, ale chlapi se olizovali. Navíc jsem použila trochu jiný postup, takže překlad není moc přesný, protože rajčata můžu jen rozvařená a papriku mám ráda na skus, a vynechala jsem baklažán, který nejím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chorvatský džuveč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eligie
- Datum vložení: 08.07.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřového masa – libového 15 dg tuku (používám sádlo) 30 dg cibule 3 stroužky česneku 40 dg brambor pepř 25 dg rýže 3/4 kg rajčat 3/4 kg papriky 2 lžíce rajčatového protlaku sůl celerová nať feferony vývar z kostí petrřel
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chorvatský džuveč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chorvatský džuveč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chorvatský džuveč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|