|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Chinois - francouzský máslový koláčRecept na Chinois - francouzský máslový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
        K přípravě Chinois - francouzský máslový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto:       400g  hladká mouka        50g  cukr        90g  máslo       100ml mléko        15g  droždí        2    vejce               špetka soli    Krém:        3   žloutky      500ml mléko       50g  hladká mouka      100g  cukr            vanilka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Chinois - francouzský máslový koláčRecept na Chinois - francouzský máslový koláč:Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme v teple alespoň hodinu kynout (déle je lépe).   Pomoci nám v přípravě těsta může i domácí pekárna, v tom případě dáme na dno tekuté, navrch sypké suroviny.  Mezitím si připravíme krém: utřeme do pěny žloutky s cukrem a přimícháme prosátou mouku. V kastrolku si zahřejeme mléko s vanilkou (použijeme buď zrnka z 1 vanilkového lusku nebo několik kapek vanilkové esence, v krajním případě i vanilkový cukr), až mléko začne vřít, sundáme z plotny a za stálého míchání jej tenkým pramínkem vlijeme k žloutkové směsi. Poté celou směs postavíme na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.  Hotový krém necháme vychladnout, občas promícháme.  Připravíme si dortovou formu (vymažeme, vysypeme).  Z vykynutého těsta oddělíme asi třetinu a vyválíme do velikosti dna dortové formy a vložíme kolo těsta dovnitř. Ze zbylých dvou třetin vyválíme veliký obdélník a potřeme jej krémem. Poté obdélník zarolujeme a nakrájíme na asi pěticentimetrové šneky. Ty naskládáme vedle sebe do formy na plát těsta, který nám tvoří spodek.   Potřeme bílkem a necháme v teple ještě hodinu kynout.  Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a do vyhřáté dáme péct koláč na 35 minut. (respektujte vlastní troubu).  Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, poté uvolníme okraje a koláč vyjmeme.   Vychladlý můžeme ještě potřít glazurou z moučkového cukru rozmíchaného v troše vody a posypat krystaly cukru.
 
 Poznámka k receptu na Chinois - francouzský máslový koláč:
 1. koláč je vlhký, vláčný, jemný a krémový. Výborný vydrží i více dní, ale většinou je hned pryč :)  2. omlouvám se za nekvalitní snímky z mobilu, foťák se mi při stěhování nějak ..ztratil :(  3. ve Francii jsem si číňana zamilovala k snídani, recept jsem si odtamtud přivezla a musím říct, že výsledek se téměř úplně dotýká originálu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chinois - francouzský máslový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: lovie                      Datum vložení: 26.03.2011                      Počet porcí: 8                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní 
                      Suroviny: Těsto:       400g  hladká mouka        50g  cukr        90g  máslo       100ml mléko        15g  droždí        2    vejce               špetka soli    Krém:        3   žloutky      500ml mléko       50g  hladká mouka      100g  cukr            vanilka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chinois - francouzský máslový koláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chinois - francouzský máslový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chinois - francouzský máslový koláč
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |