|
Recept na Brabantské dortíčky
Recept na Brabantské dortíčky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Brabantské dortíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200gr hladké mouky, 160 gr. másla, 80 gr. práškového cukru, 80 gr mletých ořechů, trochu skořice, Krém z jíšky: 150 gr másla, 80 gr hladké mouky, 1/4 l silné kávy, 150 gr práškového cukru, 1 vanilkový cukr Na ozdobu: oříšky, loupané mandle nebo hotové zdobení Dr Oetker poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brabantské dortíčky
Recept na Brabantské dortíčky: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme odpočinout a na pomoučeném vále vyválíme na plát a formičkami vykrajujeme nejlépe oválky, které přeneseme na plech a pečeme při 150 st. asi 20 min. Upečené spojíme krémem, dozdobíme polevou, oříškem, mandlí nebo hotovým zdobením Dr. Oetkera. Krém: z 50 gr másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlou černou kávou, vymícháme dohladka a chvíli povaříme. Zbylé máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a po troškách za stálého šlehání vmícháme vychladlou kávovou kaši. Slepená kolečka ozdobíme polevou, přilepíme oříšek, mandli nebo posypeme hotovým zdobením.
Poznámka k receptu na Brabantské dortíčky: Tyto dortíčky u nás každoročně o Vánocích sklízí velký úspěch hlavně díky použitým ořechům a skořice v těstě. Krém ráda používám z jíšky, není totiž tak tučný jako z másla nebo jiného tuku a tohle množství mi stačí na slepování dvou druhů cukroví. Pokud se ho někdo z vás rozhodne připravit jen na jeden druh cukroví, pak je vhodné ho udělat jen z poloviční dávky. Zdroj: starý rodinný recept po babičce
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brabantské dortíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 10.02.2011
- Počet porcí: 20-25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: 200gr hladké mouky, 160 gr. másla, 80 gr. práškového cukru, 80 gr mletých ořechů, trochu skořice, Krém z jíšky: 150 gr másla, 80 gr hladké mouky, 1/4 l silné kávy, 150 gr práškového cukru, 1 vanilkový cukr Na ozdobu: oříšky, loupané mandle nebo hotové zdobení Dr Oetker poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brabantské dortíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brabantské dortíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brabantské dortíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|