|
Recept na Boršč s mletým masem
Recept na Boršč s mletým masem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Boršč s mletým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g mletého masa - mix, sůl dle potřeby, 2 větší bobkové listy,4 kuličky nového koření,10 kuliček celého pepře, 1/2 cibule, 250 g bílého zelí, 100 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel, 1 rajče nebo lžíce rajčatového protlaku, 200 g červené řepy nebo sterilované, 200 g brambor, 30 g uzené slaniny, 2,5 lžičky mleté sladké papriky, 60 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, citronová šťáva, trošku cukru- dle potřeby, polévkové koření - maggi dle potřeby na dochucení, možno i 1 kostku masoxu. Poměry ingrediencí není třeba úplně přesně dodržet, přidávám bez vážení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Boršč s mletým masem
Recept na Boršč s mletým masem: Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut, pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.
Poznámka k receptu na Boršč s mletým masem: Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná. Uvedené množství je zhruba na 8 porcí. Já vždy vařím větší množství a nikdy nezůstane.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč s mletým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 22.12.2008
- Počet porcí: přibližně 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 350 g mletého masa - mix, sůl dle potřeby, 2 větší bobkové listy,4 kuličky nového koření,10 kuliček celého pepře, 1/2 cibule, 250 g bílého zelí, 100 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel, 1 rajče nebo lžíce rajčatového protlaku, 200 g červené řepy nebo sterilované, 200 g brambor, 30 g uzené slaniny, 2,5 lžičky mleté sladké papriky, 60 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, citronová šťáva, trošku cukru- dle potřeby, polévkové koření - maggi dle potřeby na dochucení, možno i 1 kostku masoxu. Poměry ingrediencí není třeba úplně přesně dodržet, přidávám bez vážení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč s mletým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč s mletým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč s mletým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|