|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světěRecept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 30 dkg dobré klobásy s paprikou typu čabajka nebo lovecký salám nebo dobré uzené.  1 velká cibule, 3 lžíce sádla ,   50 dkg zelí = jeden pytlík, dávejte pozor, aby v něm byla také ta voda, je to důležité    ocet podle potřeby   5 - 7 brambor podle velikosti   1/2 pytlíku = asi 20 g sladké červené papriky   kdo má rád přidá špetku  pálivé papriky nebo malinko chilli.  majoránku podle chuti a nezapomenout na kmín.   Koření zvané maggi je ve flašce .  1 a více litrů silného vývaru z kostí nebo hovězí bujon / masox/.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světěRecept na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě:Hurá na to, těšte se .  Vem brambáky a oškrábej je,opláchni a dej na misku. Přitom oloupej tu cibuli. Ukliď ten nepořádek na kredenci, umyj packu a nasekej tu cibulku najemno. Vezmi hrnec, do něj dej to dobrý sádlo a na něj nasyp kmín, až praskne pak přidej a osmaž do skleněna tu cibulku. Ne dohněda, do skleněna povídám, je to důležité. Potom na cibulku dej tu klobásu, kterou před tím nakrájej - nakrájej sem psal - nežer to, jsi měl koupit dvě a opeč ji také. Přidej papriku tu sladkou a zarestuj. Brambory jsou taky nakrájený na kostky že? Tak je tam přidej, zalij vývarem a doplň horkou vodou. Osol to a začni vařit, pomaloučku jen převalovat, aby se to táhlo, jak ta babka říkávala. A teď ten starej fígl: vezmi zelí v pytlíku, bez něj to nejde a odstřihni roh. To zelí mačkej a tím rohem nech tu šťávu téct do hrnečku. Bez sáčku vymačkej zelí rukou nad kastrůlkem a pak zelí překrájej, lepší se to jí. Až brambory budou, ale opravdu budou vařené,  tak to zelí dej za nima i tu vodu - ne všechnu, sakra . A zase pomalu vař. A když je to všechno vařené, tak ochutnej, možná trochu maggi, určitě majoránku. Nakonec polévka by měla být s červenou čepičkou s kousky cibule, dostatečně nakyslá /říká se - měla by ti zavřít hubu sama/, ale delikátně, a proto jestli je málo, tak přidejte tu vodu ze zelí a případně něco octa. To zelí nikdy neper, jinak to neuvaříš, bude to hnus. Pokud máte zelí svoje, tak je nejlepší nabrat vodu ze zelí a tou to dotáhnout, aby to, jak se říká, mlasklo. Přeji dobrou chuť a aby se ujal název v naší rodině používaný po generace . Nejlepší na světě. No vidíte, já nezahustil, protože to nedělám, nebyla by skleněná.   Doporučená příloha: žádná, snad jen dobrý chleba.
 
 Poznámka k receptu na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě:
 Je to klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařila moje babička a ani po létech nebylo potřeba ji nijak vylepšovat. Jo, a když ji vařím, tak se nic jiného nevaří a do večera je fuč, dělám jí 5 litrů.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Hrnec .                      Datum vložení: 24.04.2010                      Počet porcí: asi 4 - 5 porcí                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 30 dkg dobré klobásy s paprikou typu čabajka nebo lovecký salám nebo dobré uzené.  1 velká cibule, 3 lžíce sádla ,   50 dkg zelí = jeden pytlík, dávejte pozor, aby v něm byla také ta voda, je to důležité    ocet podle potřeby   5 - 7 brambor podle velikosti   1/2 pytlíku = asi 20 g sladké červené papriky   kdo má rád přidá špetku  pálivé papriky nebo malinko chilli.  majoránku podle chuti a nezapomenout na kmín.   Koření zvané maggi je ve flašce .  1 a více litrů silného vývaru z kostí nebo hovězí bujon / masox/ |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina Cacarka neboli Zelnice skleněnka -prostě nejlepší na světě
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |