RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní, recepty Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní, Krkovičkové, česnekové, závitky, rozmarý


Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová krkovice bez kosti 4 plátky, sůl, pepř bílý mletý, česnek 7 větších stroužků (4 na maso, 3 do šťávy) cibule 2 ks, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, pivo světlé 11° - 2 dcl, čerstvý rozmarýn- větvička asi 2 cm, mouka hladká 2 - 3 lžíce..

Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní
Zvětšit obrázek

Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Recept na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní:
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem). V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova. Pak vložíme rolky, že všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa. Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí. Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem. Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Poté jí pomalu prováříme 20 min. Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc). Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.

Poznámka k receptu na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní:
Jídlo má silnou chuť po česneku a ten rozmarýn ho jen lehoučce ovoní. V kombinaci s tím pivem, je to bezva mužské jídlo. Ale chutnalo i mě a dětem ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.01.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová krkovice bez kosti 4 plátky, sůl, pepř bílý mletý, česnek 7 větších stroužků (4 na maso, 3 do šťávy) cibule 2 ks, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, pivo světlé 11° - 2 dcl, čerstvý rozmarýn- větvička asi 2 cm, mouka hladká 2 - 3 lžíce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist