|
Recept na Králík na švestkách
Recept na Králík na švestkách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na švestkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 tělíčko králíka (nebo kuřátka) mletá červená paprika koření "Steak 7 pepřů" od Vitany sůl sádlo anglická slanina (asi 15dkg) sušené švestky (klidně celý pytlík 150g) švestková povidla (množství je na vás) masox voda (nebo vývar).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na švestkách
Recept na Králík na švestkách: Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme 7mi-pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (Ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na sádle. Vložíme do hlubšího pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou (vývarem, přidáme sušené švestky a maso pokryjeme slaninou. Přikryjeme víkem, nebo alobalem a pečeme v troubě do změkknutí. Vypečenou šťávu potom upravíme vodou na množství které potřebujeme (já nemusela, dost vydatně jsem podlila, takže sosíku bylo dost), zahustíme povidly - dala jsem asi tři až čtyři lžíce - v případě potřeby přidáme kousek masoxu (dala jsem půl kostky) a malinko povaříme. Je důležité ochutnávat :-) Jako příloha je dobrý bramborový knedlík, gnocchi nebo klidně jen bageta :-)
Poznámka k receptu na Králík na švestkách: Kdo chce, může udělat jako já: Maso jsem si po upečení z pekáče vyndala a šťávu slila do malého hrnce. Maso vrátila zpět do pekáče a ještě na chvilku vrátila do trouby, aby slaninka byla křupavá. A omáčku dodělávala v hrnci :-) Vše je o vaší chuti, takže nelze dost dobře napsat množství surovin, tak snad se nebude nikdo zlobit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na švestkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: HelgaHedus (Helena Pídová)
- Datum vložení: 04.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 tělíčko králíka (nebo kuřátka) mletá červená paprika koření "Steak 7 pepřů" od Vitany sůl sádlo anglická slanina (asi 15dkg) sušené švestky (klidně celý pytlík 150g) švestková povidla (množství je na vás) masox voda (nebo vývar)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na švestkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na švestkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na švestkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|