|
Recept na Kotleta Excelsior
Recept na Kotleta Excelsior je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kotleta Excelsior budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kotlety, sůl, sádlo, cibule, jablka, jablečný mošt nebo bílé víno, máslo, kysaná smetana, křen, kompotované brusinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kotleta Excelsior
Recept na Kotleta Excelsior: Kotlety u kosti jen lehce naklepejte a několikrát nařízněte tučný okraj. Pak kotlety osolte a na sádle zprudka z obou stran opečte. Ve výpeku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, a když začne zlátnout, přidejte na drobné kostičky nakrájená jablka bez slupek a jadřinců. Vše krátce osmahněte a následně zalijte trochou moštu nebo vína. Do tohoto základu přidejte trochu másla a vložte do něj opečené kotlety. Ty by měly být zpola ponořené v jablečné směsi. Vše pečte v troubě nejprve přikryté při teplotě 110 stupňů asi 20 minut a následně dopékejte krátce na 180 stupních. Důležité je, aby se maso nevysušilo, proto jen zapečení nakonec. Při podávání doplňte na každou kotletu kysanou smetanu smíchanou se strouhaným křenem a na to lžičku kompotovaných brusinek. Podáváme s různě upravenýma bramborama.
Poznámka k receptu na Kotleta Excelsior: Jakékoliv maso i játra s jablky mi moc chutnají+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotleta Excelsior, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 30.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: kotlety, sůl, sádlo, cibule, jablka, jablečný mošt nebo bílé víno, máslo, kysaná smetana, křen, kompotované brusinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotleta excelsior,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotleta Excelsior - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotleta Excelsior
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|