RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zemlbába - žemlovka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zemlbába - žemlovka, recepty Zemlbába - žemlovka, Zemlbába, -, žemlovka


Recept na Zemlbába - žemlovka

Recept na Zemlbába - žemlovka je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Zemlbába - žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jablka, nejlépe včerejší pečivo (rohlíky, housky, bagety, večky, ale i vánočka apod.), mléko, máslo, měkký tvaroh, rozinky, cukr, skořice, vanilkový cukr ( Může být a nemusí být trochu smetany, drcené oříšky atd).

Zemlbába - žemlovka
Zvětšit obrázek

Recept na Zemlbába - žemlovka

Recept na Zemlbába - žemlovka:
Nádobu (aby měla víko, poklici - my používáme remosku) silně vymažeme máslem a naskládáme nakrájené pečivo v jedné vrstvě, Současně nalepíme připravené pečivo i na stěny. Pokračujeme vrstvou krájených jablek. Vše mírně přisladíme a oskořicujeme. Sladíme podle chuti a sladkosti a kyselosti jablek. Nadrobíme měkký tvaroh a posypeme rozinkami. Lze dát i oříšky a pod. Pokračujeme vrstvou pečiva a dál jablky, stále dokola, až nahoru nebo kolik zemlbáby chceme. Naposled posypeme půlkou vanilkového cukru a prolijeme mlékem - rozumně, aby to neplavalo, ale jen se to provlhčilo. Silně vše rukou stlačíme. Dobré je použít hrneček s rovným dnem. Lze také nyní dát i smetanu-NE zakyslou, ale sladkou na šlehání nebo vaření. Posypeme zbytkem vanilkového cukru a velmi dobře rozložíme plátky másla. Dáme péci dorůžova.

Poznámka k receptu na Zemlbába - žemlovka:
Jí se teplé, ale je to dobré i studené. Moc záleží na pečlivosti skládání, másle a dobrém promočení. Je to jako dortíček.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zemlbába - žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 15.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: Jablka, nejlépe včerejší pečivo (rohlíky, housky, bagety, večky, ale i vánočka apod.), mléko, máslo, měkký tvaroh, rozinky, cukr, skořice, vanilkový cukr ( Může být a nemusí být trochu smetany, drcené oříšky atd)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zemlbába - žemlovka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zemlbába - žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zemlbába - žemlovka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist