RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zelný prejt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zelný prejt, recepty Zelný prejt, Zelný, prejt


Recept na Zelný prejt

Recept na Zelný prejt je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Zelný prejt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g čerstvého co možná bílého zelí, 150-200 g měkkého salámu, 2 ks rohlíku, 1 ks středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 5 kuliček drceného nového koření, špetka zázvoru, špetka pepře, (špetička muškátového oříšku a koriandru - není nutné), sůl, 1-2 ks celých vajec, sádlo, strouhanka, (játrová paštika - není nutná), mléko..

Zelný prejt
Zvětšit obrázek

Recept na Zelný prejt

Recept na Zelný prejt:
1. Čerstvé zelí nakrájíme na co možná nejjemnější nudličky a přelijeme vařící vodou a necháme odkapat. 2. Namočíme nakrájený rohlík v mléce (mléko není nutné - stačí voda), stejně jako na karbanátky (ale ne moc řídké) 3. Semeleme nebo nahrubo nastrouháme obyčejný měkký salám a vmícháme spolu s vejci do zelí a namočených rohlíků. 4. Vmícháme utřený česnek, jemně nakrájenou cibuli a vše okořeníme a osolíme. Chceme li, můžeme dát kousek játrové paštiky nebo malou konzervičku Majky. (Není nutné, ale má to lepší chuť). 5. Vše důkladně propracujeme, nejlépe rukou. Hustotu upravíme jako na normální prejt strouhankou. 6. Pekáček VELMI silně vymažeme sádlem a běžně dáme péci do předehřáté trouby.

Poznámka k receptu na Zelný prejt:
Je to jede z receptů, kdy zjistíme, jak snadno se dají ošidit chuťové buňky. Je to vhodné pro lidi,kteří nemají rádi suroviny ze kterých se pravý prejt dělá a přitom by si rádi jitrnici dali.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelný prejt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 28.04.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 250 g čerstvého co možná bílého zelí, 150-200 g měkkého salámu, 2 ks rohlíku, 1 ks středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 5 kuliček drceného nového koření, špetka zázvoru, špetka pepře, (špetička muškátového oříšku a koriandru - není nutné), sůl, 1-2 ks celých vajec, sádlo, strouhanka, (játrová paštika - není nutná), mléko.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelný prejt, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelný prejt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelný prejt

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...
CIBEBKY - Cibébky
Vložil: Alena Žurková
2015-12-20 19:41:30

Nikde na nete som nenašla na koľko a ako dlho sa cibebky pečú. Prosila by som o odpoveď. Ďakujem...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist