RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zavařování v mikrovlnce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zavařování v mikrovlnce, recepty Zavařování v mikrovlnce, Zavařování, mikrovlnce


Recept na Zavařování v mikrovlnce

Recept na Zavařování v mikrovlnce je zařazen v kategorii mikrovlnná trouba. K přípravě Zavařování v mikrovlnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Meruňky, broskve, jablka, rybíz, jahody, hrušky ... prostě jakékoliv ovoce, okurky, zelenina..

Zavařování v mikrovlnce
Zvětšit obrázek

Recept na Zavařování v mikrovlnce

Recept na Zavařování v mikrovlnce:
Ovoce i s nálevem (dle vlastní receptury) naplníme do sklenic až po okraj tak, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 5 mm. Okraje sklenic osušíme a uzavřeme šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko), ale nedotahujeme příliš pevně. Na otočný talíř v mikrovnce vložte plastovou misku používanou pod květináče (zachytí nálev, když obsah překypí). Sklenice rovnoměrně rozložte na misku, pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte: Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml: Výkon 700 W = 6 min/1 ks Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks Výkon 850 W = 5 min/1 ks Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovnky nevejde. Já osobně zavařuji sklenice jednu po druhé, protože čas se větším množstvím neušetří, a mám obavu, že 4 sklenice měkkého ovoce (např. meruňky) by se za 20 min. mohly rozvařit - i když jsem to nezkoušela a nemám to ověřené. A navíc větší množství ovoce zavařuji v myčce. Zavařování v mikrovnce je ideální třeba při postupném dozrávání okurek Sklenice o objemu 370 ml vlníme 3 minuty Sklenice o objemu 450 ml (viz obr. č. 2) vlníme 4 minuty. Na obrázku č. 7 vidíte malé sklenice - 3 ks se dohromady mikrovlnily 11 minut na 750 W. Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace (já to lepím na dno). Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .

Poznámka k receptu na Zavařování v mikrovlnce:
Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09). Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použivá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovnce nevydrží.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zavařování v mikrovlnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 09.10.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mikrovlnná trouba
  • Suroviny: Meruňky, broskve, jablka, rybíz, jahody, hrušky ... prostě jakékoliv ovoce, okurky, zelenina.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zavařování v mikrovlnce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zavařování v mikrovlnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zavařování v mikrovlnce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist