RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso olivy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso olivy

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Oliva je plodem olivovníku, jehož kolébkou je Asie. Dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých. Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, pomocí olivového oleje lze pomoci v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů
Panenka zapečená na italský způsob - recept od maminky
Panenka zapečená na italský způsob Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda. Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčk...
Roláda z panenky s pestrou náplní
Roláda z panenky s pestrou náplní Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa - asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem - maso nožem jakoby "rozbalujeme"), osolíme a opepříme. Potřeme směsí sýra, česneku, drobně nakrájeného česneku, klobásy a papriky, ...
Nejlepší recept na Veprove nudlicky na kyselo
Veprove nudlicky na kyselo Maso nakrejene na nudlicky osmazime a chvili podusime, pridame porek, 3 az 4 vetsi okurky nakrajene na kosticky , trochu okurkove vody, olivy na platky, zasypeme trochou papriky, pridame worchester, dochutime soli a peprem a dusime dokud zelenina nezmekne....
Marinovaný kebab s hubami - recept od maminky
Marinovaný kebab s hubami Vymiešame si marinádu z uvedených surovín (olivy nasekáme úplne nadrobno) a necháme v nej marinovať mäso pokrájané na kocky aspoň 2 hodiny.Cibuľu,huby,papriku a slaninu si nakrájame na kocky a striedavo s mäsom napichujeme na ihlice.Nakoniec ešte všetko potrieme ...
Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist