RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Vepřové maso bůček

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vep

Recepty - Vepřové maso bůček

Vepřové maso - návody k vaření - online kuchařka

Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.

Bok je část čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, telat, jehňat, ovcí, prasat i koní. U prasat se nazývá též bůček, u telat, ovcí a jehňat se označuje jako pupek. U dospělého skotu se dále dělí na bok s kostmi a bok bez kostí. U prasat tvoří podklad boku hrudní části všech žeber, žeberní chrupavky a hrudní kost. Vepřový bok s kostí je možno i vykostit způsobem "na žebírko", při kterém jsou žebra odřezána na prodávána zvlášť. Bok je obecně méně kvalitní maso, hodí se na pečení, nadívání, uzení, vaření a dušení. Je také surovinou pro některé masné výrobky, jako je anglická slanina.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Nejlepší recept na Zabíjačkový smažák
Zabíjačkový smažák -cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávi...
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT
DOMÁCÍ PREJT Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
Nejlepší recept na Rizoto z vepřového masa
Rizoto z vepřového masa Na ojeji osmahneme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, ...
Nejlepší recept na Domácí uzené na polský způsob
Domácí uzené na polský způsob Maso vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 min vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychosoli, zamícháme a zalejeme maso tak, aby bylo ponoře...
Bigus
Bigus Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem....
Recept na Moje řízky naruby
Moje řízky naruby maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme v mikroténovém sáčku, ve strouhance. Vejce rozšleháme se solí, vegetou a mlékem. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova. Do zapékecí mísy nebo pekáčku...
Pečený vepřový bůček
Pečený vepřový bůček Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú ...
Recept na Velikonoční sekanice
Velikonoční sekanice Maso uvaříme a rozkrájíme na kostičky. Tučné maso můžeme umlít. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Vývaru dáme přiměřeně, aby hmota nebyla příliš řídká. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku,...
Bůček plněný zdravou nádivkou - recept od maminky
Bůček plněný zdravou nádivkou V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, v...
Recept na Nakládaný bůček II.
Nakládaný bůček II. Příprava marinády na potírání: Utřeme půlku česneku, přidáme mletý pepř, kari koření, papriku, grilovací koření a chilli. Worcestrem upravíme na hustší kašičku. Příprava masa: Maso uvaříme se solí, celým pepřem, bobkovým listem a zbylou půlko...
Nejlepší recept na Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím
Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku: 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso nakrájime na kostičky. Přidáme sůl, ml. pepř, muškátový oříšek, petrželovou nať, str...
Roláda ze selecího bůčku
Roláda ze selecího bůčku Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám ...
Nejlepší recept na Vepřové výpečky
Vepřové výpečky Nejprve maso trochu osolíme, dáme grilovací koření, sladkou papriku, vepřovou pečeni, nalisovaný česnek, který jsem rukama vetřela do nakrájeného masa a necháme 10 minut odležet, aby se to natáhlo do masa. Do zapékací misky dáme na spodek nakrájenou cibuli na ...
Recept na Řeznický guláš
Řeznický guláš Maso i vnitřnosti pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se štáva, kterou maso pustí, odpaří. Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, op...
Myslivecká směs s hříbky
Myslivecká směs s hříbky Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme pustit šťávu. Vmícháme rajský protlak, rybíz, bujón, trochu podlijeme a dusíme skoro d...
Pečený vepřový bůček na cibuli
Pečený vepřový bůček na cibuli Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou pap...
Lahůdkový bůček - recept od maminky
Lahůdkový bůček Umytý bůček dáme vařit do osolené vroucí vody, do které jsme přidali celý černý pepř, nové koření, česnek a vegetu. Měkké maso vyjmeme, odstraníme kosti a kůži a ještě teplé ze všech stran dobře potřeme připravenou pomazánkou /sojovou omáčku vymíc...
Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns) - recept od maminky
Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns) Maso Bůček zbavíme kůže, pokud máme větší kus, rozdělíme na špalíky. Ze všech stran na něj naplácáme směs cukru a soli. Necháme 6-24hod. marinovat na pekáčku pod fólií. Poté slijeme vodu, a dáme péct na 1hod. na 230° - nekecám. Po hodině ztlumíme ...
Plzeňská růže - recept od maminky
Plzeňská růže Vepřový plátek naklepat,naříznout okraje,posolit a popepřit. Bůček na kostičky osmahnout na másle a přidat mrkev,pórek a vajíčko.Trochu podusit.Potom kopeček náplně vložit na plátek masa.3pekáček nakrojit do hvězdičky a vložit na náplň.Plátek okolo bu...
Nejlepší recept na Kotlík ala Ferda
Kotlík ala Ferda Vepř. bůček osmažíme zprudka na oleji. Dáme do zapékací mísy a k němu na kostky nakrájíme brambory, papriku, rajče a na měsíčky nebo jak kdo má rád cibuli. Osolíme, opepříme a okořeníme zbytkem koření a důkladně promícháme. Podlijeme dostatečným mno...
1 |
Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny

Vepřové maso

Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist