RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny vejce

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 148 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Recept na Zapečená tarhoňa
Zapečená tarhoňa Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nivu a uzenou cihlu...
Nejlepší recept na Rychlé šunkofleky
Rychlé šunkofleky Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Poté je smícháme s nastrouhaným gothajem opepříme, dosolíme a dáme je v zapékací míse s troškou oleje do trouby. Po 10 minutách zalejeme rozšlehanými vejci a dáme zpět do trouby. Po 10 minutách vypínáme. Na talíř mů...
Noky s vajíčkem a slaninou
Noky s vajíčkem a slaninou Hrubou mouku osolíme, spaříme vařící vodou a zpracujeme tužší těsto. Nejlépe rukou, aby se vše krásně spojilo. Z těsta vykrajujeme lžičkou noky a vaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Až noky vyplavou, jsou hotové. Mezitím si osmažíme cibulku spolu s ang...
Domácí tortelliny plněné mletým masem a parmazánem - recept od maminky
Domácí tortelliny plněné mletým masem a parmazánem Těsto: mouka, vejce, sůl a olej zpracujeme v nepříliš tvrdé těsto, aby se nám lépe válelo. Rozválíme na plát, rozřízneme na čtverečky cca 5x5 cm. Náplň: smíchat mleté maso, parmazán. Plníme, přeložíme cípy k sobě, rožky ohnem k sobě a připevníme t...
Recept na Ravioli plněné mletým masem a špenátem
Ravioli plněné mletým masem a špenátem Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme.(Lzde použít i mražený - ne však protlak!) Jednu cibuli n...
Recept na Špagety po "italsku"
Špagety po Uvařím si těstoviny. Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím, přidám bylinky a oregáno, propasírovaný česnek, slaninu, pesto, nastrouhaný sýr, chilli (dle chuti, ale stačí je...
Babiččiny šunkofleky
Babiččiny šunkofleky Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, přiléváme vodu a zamícháváme nožem do mouky. Rukama vypracujeme tuhé, ale ne tvrdé, těsto. Rozdělíme na čtyři bochánky a necháme ¼ - ½ hodiny odpočinout – přikryté, aby neoschlo. Rozválíme, na sílu asi 1 mm, po...
Domácí nudle zapečené s uzeným masem
Domácí nudle zapečené s uzeným masem Nudle uvaříme(domácí 6 min),uzené maso také uvaříme,po vychladnutí nakrájíme na kousky.Brokolici rozebereme na růžičky a spolu s celerem,nakrájeným na kousky také uvaříme.Do zapékací misky dáme sádlo,brokolici,celer,uzené maso a nudle,osolíme,opepříme,v...
Zapečená brokolice s těstovinama
Zapečená brokolice s těstovinama POSTUP PŘÍPRAVY Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou šunku. Vložíme do zapékací mísy a smícháme s uvařenou brokolicí a t...
Těstoviny s uzeným, brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Těstoviny s uzeným, brokolicí, nivou a zakysanou smetanou Podle návodu uvaříme těstoviny, slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci si uvaříme brokolici a vývar si necháme, do pekáče nalijeme trochu oleje a pokrájenou anglickou slaninou, osmažíme na ní nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme uzené ma...
Šunkofleky na pánvi - recept od maminky
Šunkofleky na pánvi Těstoviny dáme do vroucí vody a necháme vařit. Mezitím si rozehřejeme pánev, dáme na pánev uzeninu a necháme osmažit do zlatova. K uzenině přidáme uvařené těstoviny, našlehané vejce a necháme 3 minuty smahnout. Jak jsou šunkofleky hotové podáváme!...
Recept na Šunkafleky netradičně
Šunkafleky netradičně Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku(vaříme o 4minuty méň,budou se ještě zapékat)zcedíme a necháme okapat. Cibuli a mrkev očist...
Šunkofleky s brambory
Šunkofleky s brambory Uvaříme těstoviny a zvlášt oloupané a na kolečka nakrájené brambory do poloměkka. Uzené maso popřípadě překrájíme. připravíme si zálivku: Cibule na kostičky dáme do kastrůlku na rozpálený olej (aby byla cibule pokryta olejem) a necháme zpěnit, poté za...
Těstovinový salát Moravanka - recept od maminky
Těstovinový salát Moravanka Těstoviny uvaříme (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu (+ jogurt) rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety o...
Nejlepší recept na Těstovinová bábovka
Těstovinová bábovka Uvaříme těstoviny ne úplně do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, žampiony a přidáme povolený špenát. Osolíme, okořeníme a necháme chvilku dusit. Nakrájíme na kostičky papriku i uzené maso, sýr nastrouháme. Vše smícháme dohromady, osolíme a...
Nudlový nákyp s nadýchaným tvarohem
Nudlový nákyp s nadýchaným tvarohem Uvaříme těstoviny dle návodu. Tvaroh rozmixujeme se žloutky a cukrem dle chuti. Bílky ušleháme zvlášt a opatrně přimícháme do tvarohu. Zapékací mísu vymažeme olejem, dáme polovinu těstovin, na to rozetřeme tvarohovou hmotu, poklademe ovocem, já dávám jahod...
Těstoviny zapečené s kapustou
Těstoviny zapečené s kapustou Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky nakrájenou kapustu (tvrdý košťál odstraníme), osolíme, dusíme a občas promícháme, p...
Těstoviny zapečené- nejen se zelím
Těstoviny zapečené- nejen se zelím Uvaříme si těstoviny i brambory, necháme zchladnout a zatím si připravíme ostatní ingredience, nakrájíme cibuli, česnek, maso, pórek, pažitku a zelí na úzké nudličky. V pekáči, v kterém budeme zapékat si osmažíme cibuli s česnekem, přidáme zelí a chvíl...
Broskvové cannelloni
Broskvové cannelloni 1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychládlého zamícháme l vejce. 2. Mandle si opražíme na suché pánvi. 3. V kastrůlku svaříme sirup/nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření/nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky na...
Nejlepší recept na Dýňové ravioli
Dýňové ravioli Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme. Těsto po částech tence rozvalujeme, vykraju...
1 | | ...
Nalezeno: 148 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist