RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí, recepty Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí, Telecí, saltimbocca, rizotem, vinnou, redukcí


Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Telecí saltimbocca 600 g telecí pečeně, 80 g schwarzwaldské šunky, oregáno, sůl, barevný pepř,olivový olej na opečení vinná redukce 300 ml červeného vína, 50 ml balsamikového octa, 100 g medu, barevný pepř rizoto 240 g rýže, 350 ml kuřecího vývaru (popřípadě bujón z kostky), 200 ml bílého vína, 1 malá cibule, 50 ml olivového oleje, 20 g másla, snítka tymiánu nebo špetka sušeného, sůl, bílý pepř.

Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí
Zvětšit obrázek

Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí:
Telecí saltimbocca Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na oleji opečeme ze všech stran, nejdříve zprudka, potom necháme dojít na menším příkonu tepla. vinná redukce Všechny suroviny společně svaříme - zredukujeme v hrnci na čtvrtinu. Redukování je proces, kdy se tekutina zahustí vařením bez pokličky. Při podávání přelijeme maso vinnou redukcí. rizoto Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.

Poznámka k receptu na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí:
Saltimbocca (také saltinbocca) (Italsky: skoky v ústech) je pokrm z telecího masa dochuceného parmskou šunkou a šalvějí. Populární je v jižním Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku. Bývá marinován ve víně, oleji nebo slané vodě v závislosti na regionu nebo vlastní chuti. Dle vlastní chuti je možné přidat kapary.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 24.03.2013
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Telecí saltimbocca 600 g telecí pečeně, 80 g schwarzwaldské šunky, oregáno, sůl, barevný pepř,olivový olej na opečení vinná redukce 300 ml červeného vína, 50 ml balsamikového octa, 100 g medu, barevný pepř rizoto 240 g rýže, 350 ml kuřecího vývaru (popřípadě bujón z kostky), 200 ml bílého vína, 1 malá cibule, 50 ml olivového oleje, 20 g másla, snítka tymiánu nebo špetka sušeného, sůl, bílý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist