RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně rýže

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně rýže

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Rýže (Oryza) je rod jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Původ má v tropických oblastech Afriky a Asie. V botanice se rozlišuje přes 20 druhů, kulturních forem jsou desetitisíce. Celkově rýže pokrývá asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety. Dnes je rozšířena všude ve světě, hlavně v tropech a subtropech. Obilka obsahuje asi 8–12 % bílkovin, 2,4 % tuků, 68–72 % sacharidů, 10 % vlákniny a 4–5 % minerálních látek. Dále vitamíny B1, B2 a B3.Rýže setá (O. sativa) je nejdůležitější obilovinou světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Rýže se dále zkvašuje a vyrábí se z ní alkoholické nápoje jako arak, rýžové pivo či víno; z rýžové slámy se vyrábí cigaretový papír. Obilky rýže poskytují jednu z nejdůležitějších potravin na světě. A to především druh rýže setá (O. sativa), v menší míře pak druh rýže africká (O. glaberrima). Obilky se používají buď neloupané, nebo loupané, případně se z nich mletím připravuje rýžová mouka.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Nejlepší recept na Sushi
Sushi Příprava rýže: Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do r...
Sushi / Maki a California Rolls - recept od maminky
Sushi / Maki a California Rolls Rýži připravíme dle návodu, přidáme octový nálev a necháme vychladnout. Maki sushi: Na bambusovou podložku dáme mořskou řasu, kterou poklademe s centimetrovým okrajem po celé délce rýží. Dle chutě potřeme wasabi pastou a poklademe v jedné řadě zelenin...
Recept na Salát z černé rýže s avokádem
Salát z černé rýže s avokádem Černou rýži propláchneme, zalijeme hrnkem vody a uvaříme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Použijeme stejné množství vody jako rýže. Mně se osvědčilo rýži na několik hodin nechat namočenou a poté ji v té samé vodě uvařit, doba varu se tím zkrátí n...
Rýžový salát se šunkou
Rýžový salát se šunkou Rýži uvaříme, promícháme se lžící olivového oleje a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na nudličky, rajčátka na čtvrtiny, sušená rajčata na proužky, feferonku a cibuli nadrobno. Zakysanou smetanu ochutíme citrónovou šťávou a solí. Vše promícháme ...
Sushi II.
Sushi II. Nejdříve si pořádně propláchneme rýži než s ní bude téct čirá voda, potom ji dáme vařit v poměru 1:2 (1hrnek rýže 2hrnky vody)vodu můžeme osolit .. až se začne voda vařit přikryjeme pokličkou snížíme na minimum a necháme vařit cca 25minut ,až je rý...
Plněná palačinková okénka - recept od maminky
Plněná palačinková okénka Palačinky: Všechny suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta, pořádně metličkou vymícháme, aby nebyly žmolky. Těsto přelijeme do PET lahve, do uzávěru uděláme dírku cca 2mm. Na rozpálenou pánev kreslíme tenkým pramínkem okénka a palačinky osma...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist