RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sladká jídla vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s

Recepty - Sladká jídla vejce

Sladká jídla - návody k vaření - online kuchařka

Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 364 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Babiččiny pampušky
Babiččiny pampušky Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli, rozmícháme vejce, mouku, cukr a vše kvedláme tak dlouho, až se vytvoří tekuté hladké těsto-jako na lívance. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Do máslem, nebo tukem vymazaného lívaneční...
Peciválky - recept od maminky
Peciválky Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Kvásek přelijeme do mísy, kde máme připravenou mouku, nastrouhané brambory, špetku soli a vejce. Z těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté na teplém místě 30-45 mi...
Recept na Babiččiny blbouny
Babiččiny blbouny Do mísy prosijeme všecku mouku a do ní uděláme větší důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme mouč. cukrem a zalijeme necelou polovinou vlažného mléka. trošku zasypeme moukou a promícháme - pouze to co je v důlku! Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Pa...
Recept na Salko buchta
Salko buchta Nejprve si připrávíme těsto na buchtu. Mezitím můžeme dát do horké lázně vařit Salko. (doba vaření je cca 2hodiny). Do mísy dáme 1 hnrek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru ( moučka, krystal-dle uvážení), 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 h...
Anglické palačinky
Anglické palačinky Vše rozmixovat a nechat 30 minut odstát. Na teflonové pánvi smažíme bez tuku....
Nejlepší recept na Hlučínské koláče
Hlučínské koláče Smíšením surovin nachystáme posypku a dáme do chladna. Nachystáme náplně. Do mísy prosejeme teplou mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejitý kvásek a v teplém mléce rozmíchané žloutky a cukr. Zpracujeme těsto a na z...
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrá...
Maminčin svítek
Maminčin svítek Umícháme řídké těsto a necháme ho chvilku odležet. V troubě na hlubokém pekáči rozpálíme větší množství oleje, nalijeme na něj těsto a zprudka upečeme. Když na svítku naskáčou puchýře a naběhlé okraje zhnědnou, máme hotovo. Pozor, netrvá to dlouho...
Alpský knedlík s krémem
Alpský knedlík s krémem Z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek. Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout. Potom rozdělíme na díly (cca 18-20ks), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10...
Kynuté pěry
Kynuté pěry Rozdrobíme droždí do hrnečku, přidáme cukr a dobře zamícháme. Pak přidáme 1-2 lžíce mouky a asi polovinu vlahého mléka. Zamícháme, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Když droždí vzejde (dělají se v roztoku bublinky a pěna) můžeme je nal...
Vdolečky bez kynutí - recept od maminky
Vdolečky bez kynutí Vejce a cukr vyšleháme a přidáme sodu, poté přidáme mouku s tvarohem a v ruce proděláme, necháme 20 min. vychladnout v lednici. Pak těsto vyválíme na 1 cm a vykrájíme kolečka. Rozpálíme větší množství oleje a kolečka (vdolky) smažíme (můžeme použít f...
nekynuté lívance
nekynuté lívance tvaroh, rozehřátý tuk, mouku, aůl a vejce utřít v těsto, naředit mlékem, přidat nastrouhaná jablka. v lívanečníku osmažit. podávat posypané skořicí, moučkovým cukrem a ozdobené kopečkem smetany ušlehané s vanilkovým cukrem....
Skořicové šneky
Skořicové šneky 1) Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem, špetkou soli, cit. kůrou a kváskem. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme hladk...
Křupavé vafle se zmrzlinou - recept od maminky
Křupavé vafle se zmrzlinou Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Po jednom přidáme vejce a vždy zašleháme. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, plotýnky rozehřatého vaflovače potřeme olejem, roze...
Kynuté sladké knedlíky
Kynuté sladké knedlíky Do mouky se solí a solamylem udělám důlek pro kvásek :cukr, droždí, vlaž.mléko. Necháme asi 15 min odpočívat.Poté přidáme vejce,zbylé mléko a máslo a zaděláme těsto dokud se nelepí na stěny mísy. Necháme 1 hod kynout.Z těsta si vytvoříme váleček a na...
Vyborná mrkvová buchta
Vyborná mrkvová buchta Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky. Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 175st. 40 až 45 min. Necháme schládnout...
Nejlepší recept na Taštičky plněné tvarohem
Taštičky plněné tvarohem Na vále zpracujeme vláčné, nelepivé těsto z mouky, vejce, žloutku, soli a trošky vody. Těsto rozválíme na plát, nakrájíme z něj čtverce, do jejich středu dáme po lžičce tvarohové náplně (nemá být řídká, aby nevytékala), kterou připravíme tak, že sm...
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl - recept od maminky
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl Do mísy si nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, heru, žloutek a špetku soli. Propracujeme v těsto, jde to hezky a rychle. Odložíme do mikrotenového sáčku do lednice na chvíli- vychladíme. Mezitím si nastrouháme jablíčka a připravíme ingredience na štrú...
Tvarohové šulánky - recept od maminky
Tvarohové šulánky Z tvarohu, mouky, vejce, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout, vyválíme válečky, rozkrájíme na menší kousky, ze kterých uděláme šulánky, které vhazujeme do vroucí vody, vytáhneme chvíli po vyplavání. Podáváme s čímkoliv . Já mám n...
Nejlepší recept na Jahelník
Jahelník Příprava kaše Z jablek, mléka, soli a lžíce cukru uvaříme kaši. Jáhly spaříme a opereme. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků....
1 | | ...
Nalezeno: 364 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty

Sladká jídla

Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist