RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Semifreda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Semifreda, recepty Semifreda, Semifreda


Recept na Semifreda

Recept na Semifreda je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy. K přípravě Semifreda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vejce 160 g cukru krupice 150 g hl. mouky 10 g kakaa krém:250 ml šlehačky, 100g jogurtového zeesanu, 100ml vody, 1 vanilkový cukr šlehačka a ovoce na ozdobu.

Semifreda
Zvětšit obrázek

Recept na Semifreda

Recept na Semifreda:
nejprve si připravíme piškotový plát: vyšleháme bílky s cukrem do tuha (že je sníh vyšlehaný poznáme podle toho, že se nám po zvednutí šlehacích metliček udělají špičky, které nespadnou), žloutky vyšleháme s olejem do světlé pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sníh z bílků a cukru. Opatrně vše pro mícháme a nalejeme na menší plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby, já pekla na 180°C cca 15 minut. Než se nám upeče těsto, připravíme si krém: šlehačku vyšleháme s van. cukrem do konzistence jogurtu, zeesan smícháme s vodou ( nebo ovocnou šťávou, ale nedoporučuji, je to pak moc sladké), zeesanovou směs přimícháme do šlehačky a vyšleháme dotuha. Uložíme na cca hodinu do lednice. Až nám zchladne upečený korpus, vyndáme ho opatrně z plechu, sloupneme pečící papír a vrátíme znovu na plech s čistým papírem, ale plát položíme na plech naopak, tzn. spodkem nahoru:-). Natřeme rovnoměrně krémem a vykrajujeme tvary, hotové zákusky zdobíme dle fantazie.

Poznámka k receptu na Semifreda:
Recept jsem si půjčila z maminčiných receptů, trošku si ho upravila, snad nevadí... Jinak co se zeesanu týče, jedná se o ztužovač šlehačky, dá se sehnat na internetu a cena je cca 100Kč/ 0,5 kg. Je to perfektní věc, úplně to změní chuť šlehačky a hlavně i konzistenci, vytvoří to jakoby pěnu. Nejprve jsem zeesan nechtěla kupovat a paní Lenka( z maminčiných receptů) mi poradila, že můžu použít třeba jen jogurt, ale myslím, že je lepší zainvestovat do zeesanu:-) A ještě jedna rada ohledně formiček- vyplatí se také koupit na internetu speciální formičky na semifreda- mají vyšší okraje, takže se zákusky lépe vypichují. Zatím jsem je tedy nenašla v normálních obchodech a to jsem proběhala celou Olomouc...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semifreda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ryshla (Tereza)
  • Datum vložení: 18.01.2011
  • Počet porcí: cca 35 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy
  • Suroviny: 4 vejce 160 g cukru krupice 150 g hl. mouky 10 g kakaa krém:250 ml šlehačky, 100g jogurtového zeesanu, 100ml vody, 1 vanilkový cukr šlehačka a ovoce na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semifreda, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semifreda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semifreda

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist