RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby chilli paprička

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah leh

Recepty - Ryby chilli paprička

Ryby - návody k vaření - online kuchařka

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.

Chili paprička je plod především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky, zvláště Mexika. Hojně se užívají i na Balkáně. Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu. Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu, ale ve větším množství dráždí pohlavní a močové ústrojí. V přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili vyvolává změny ve střevní sliznici, která potom leccos snese. Chili je považováno také za afrodisiakum.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů
Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha - recept od maminky
Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha KARBANÁTKY 1.Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů. 2.Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu. (bez mléka a bobk...
Recept na Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem
Mořský jazyk (Kambala)  smažený asijským způsobem 1-My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si po...
Rybí kari s kokosovým mlékem
Rybí kari s kokosovým mlékem Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku, chilli papričku, necháme zpěnit, přidáme kousky ryby, kari, zázvor, kurkumu, citronovou trávu, velice krátce opečeme /kari by nám jinak zhořklo/, zalijeme vývarem a necháme...
Tropicka makrela
Tropicka makrela 1-Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej , a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille. 2-Omacka vyzera super prekom...
Recept na Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou
Jamajská escovitch fish s pikantní zeleninou Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, červenou cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, cuketu na kostičky, brambory na...
Tuňákové placičky s kuskusem
Tuňákové placičky s kuskusem Z tuňáka slijeme šťávu, smícháme jej v misce s vejcem, strouhankou, citrónovou šťávou, hořčicí, nasekanou chilli papričkou a plocholistou petrželkou. Osolíme a opepříme dle chuti. Vytvarované placičky smažíme na teflonové pánvi na trošce oleje. Na ...
Rybí zelené kari
Rybí zelené kari Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí filety, nakrájené na menší kousky a posypané sušenou citronovou trávou, nebo přidáme čerstvou. Orestovanou rybu vyndáme, do pánve vložíme kari pastu, rozmícháme ji, přilijeme kokosové mléko, rybí ...
Losos na zázvorovo-jablečné peřince - recept od maminky
Losos na zázvorovo-jablečné peřince Rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na větší kostky. Pak přihodíme oloupaná jablka nakrájená na menší kousky a najemno nasekaný zázvor. Ke směsi přidáme sůl, pepř, kari koření, skořici, cukr a ocet. Přilijeme ješt...
Steak z tuňáka s rajčaty a paprikovými bramborami
Steak z tuňáka s rajčaty a paprikovými bramborami Troubu předehřejte na 200 ºC a Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat. Brambory, papriky, cibuli a chilli dáme do zapékací nádoby spolu olejem (stačí málo, bra...
Pstruh grilovaný s bylinkani
Pstruh grilovaný s bylinkani Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou na malé kostičky. Pstruhy opět osušíme a zvnějšku i zevnitř posolíme, okmí...
Pangasius v alobalu
Pangasius v alobalu Mrkev, celer a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, chilli papričku nasekáme. Pangasius by měl poležet osolený, opepřený a pořádně pokapaný citronovou šťáv...
Recept na Ostré filé na kapustovém pyré
Ostré filé na kapustovém pyré Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně rozmačkáme. Cibulky a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky. V pánvi rozehř...
Recept na Pstruh na grilu
Pstruh na grilu Pstruhy očistíme, omyjeme a odřízneme jim hlavy. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.Kdo má rád, může dát o jednu chilli papričku více. Pstruhy osolíme, potřeme marinádou venku i vevnitř. Citron nakrájíme na kolečka a do koždého pstruha dám...
Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
Ostré medailonky ze štikozubce kapského na  pórku,  zázvoru a bylinkách Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, pokmínujeme, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžici nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem. Pe...
Rybí kuličky vařené v rajčatové omáčce
Rybí kuličky vařené v rajčatové omáčce Omáčka - v kastrolu osmažte na oleji česnek, přidejte rajčata, rajčatový protlak, ochuťte cukrem, solí, přidejte chilli papričku, přilejte asi půl litru vody a přiveďte k varu. Během vaření omáčku ochutnávejte, pokud je dost ostrá, chilli papričku odstra...
 
Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist