RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rusnacke pirohy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rusnacke pirohy, recepty Rusnacke pirohy, Rusnacke, pirohy


Recept na Rusnacke pirohy

Recept na Rusnacke pirohy je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Rusnacke pirohy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
asi 500g hrubej alebo polohrubej muky asi 400ml vody 1PL oleja sol pol tvarohu (125g) 4-5 uvarenych zemiakov sol cibula sadlo alebo olej kysla smotana.

Rusnacke pirohy
Zvětšit obrázek

Recept na Rusnacke pirohy

Recept na Rusnacke pirohy:
Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto, to sa da zahustit mukou ak by bolo treba. Zemiaky popucime vidlickou a zmiesame s tvarohom a solou na homogennu zmes. Cesto rozdelime na dve casti. a rozvalkame na hrubku asi 2-3mm, vykrajujeme formickou kolieska, koliesko vlozime do formicky , naplnime lyzickou plnky, zavrieme a zatlacime (pozor, poriadne pritlacit hlavne kraje pri zhybe (spice). Takto urobime pirohy z celeho cesta, mozeme plnit aj inou plnkou, fantazii sa medze nekladu. Mne sa minula plnka a tak som posledynch par kusov naplnila ceresnovym dzemom. Tie budu mat samozrejme inu posypku. Pirohy varime asi 20min v osolenej vode. Medzitym si nakrajame cibulu a tame ju oprazit na mast alebo olej. Normalne by tam mala byt aj slanina, ale toto je postny variant ;o). Vyberieme na tanier, polejeme kyslou smotanou a oprazenou cibulou Ked nemame formicky na pirohy, cesto nakrajame na stvorce asi 7x7cm, naplnime a skladame po uhlopriecke a strany poriadne zlepime.

Poznámka k receptu na Rusnacke pirohy:
PS: ta cibula mi nezhorela, pouzivam prevazne cervenu cibulu ;o)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rusnacke pirohy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ercicka (Erika)
  • Datum vložení: 05.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: asi 500g hrubej alebo polohrubej muky asi 400ml vody 1PL oleja sol pol tvarohu (125g) 4-5 uvarenych zemiakov sol cibula sadlo alebo olej kysla smotana
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rusnacke pirohy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rusnacke pirohy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rusnacke pirohy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist