|
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Ropa Vieja - Staré šaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
Recept na Ropa Vieja - Staré šaty: Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na pánvi do hněda, asi 10 minut. Vmíchat Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl. Přiklopit a péct v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny. Potom nechat vychladnout aby to nepálilo a rukama či dvěma vidličkama rozcupovat na drobno. Uvést znovu do varu, přidat mrkev a celer, podusit do měkka, přidat hrášek a prohřát. Podávat ve věnečku rýže, nejlépe druhý den.
Poznámka k receptu na Ropa Vieja - Staré šaty: Sofrito 2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky. Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu. Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství: 1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ropa Vieja - Staré šaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 21.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2 bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ropa vieja - staré šaty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ropa Vieja - Staré šaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ropa Vieja - Staré šaty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
- Americký řízek Vložil: Eva 2018-01-31 12:59:54
Dobrý den, mám dotaz, uležet dva dny se nechává řízek i s bramborem a broskví? Vždyť ty brambory budou černé. Děkuji za odpověď E.... roastbeef - Anglická hovězí pečeně Vložil: Jitka Odvárková 2017-11-07 20:06:44
Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ?
Jitka... hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou Vložil: Miluška 2017-08-14 06:19:52
poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto
vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé.
Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý.
Děkuji moc za recept.... tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem Vložil: Laura 2017-01-19 08:23:28
Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního...... gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku Vložil: Pavel Brynda 2017-01-17 15:30:14
Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!... |
|