RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare), recepty Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare), Rib, eye, steak, omáčkou, pečené


Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare)

Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare) je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vysoký hovězí roštěnec upravený na steaky cca 2-3cm vysoké 1 celá palice česneku pár lístků šalvěje nakládaný zelený pepř ( kdo nemá rád, lze vynechat kousek másla na potření steaku cca 150ml smetany na vaření hrubozrnná sůl čerstvě mletý pepř.

Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare)
Zvětšit obrázek

Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare)

Recept na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare):
Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud něco pečeme v troubě, vymačkat poté ze slupek a zamrazit. Steaky musí mít pokojovou teplotu. Můžeme je zpevnit po obvodu provázkem, aby nám hezky držely tvar a rovnoměrně se upekly. Těsně před pečením je posypeme hrubozrnnou solí a pepřem z mlýnku. Pánev se silným dnem dobře rozpálíme ( já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2PL). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.

Poznámka k receptu na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare):
Čas pečení musíte vždy přizpůsobit výšce masa. Pro ty, kteří začínají se steaky, je ve fotopostupu i jak vypadá vysoký roštěnec a steak z něho. ( nechci samozřejmě poučovat zkušené kuchaře a kuchařky, ale třeba se to bude někomu hodit :-) )

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 29.09.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Vysoký hovězí roštěnec upravený na steaky cca 2-3cm vysoké 1 celá palice česneku pár lístků šalvěje nakládaný zelený pepř ( kdo nemá rád, lze vynechat kousek másla na potření steaku cca 150ml smetany na vaření hrubozrnná sůl čerstvě mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku ( medium - medium rare)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist