RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pro začátečníky uzené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením. uzené Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách.

Recepty - Pro začátečníky uzené

Pro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka

Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.

Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách. Výroba tohoto masa je jednoduchá. Maso se musí nejprve nasolit buď klasickou solí, sanytrem nebo dusitanovou směsí, přičemž možnosti nasolení jsou tři: nakládání do láku, suché nasolení a solení injekční stříkačkou. V českých podmínkách se nejčastěji užívá nakládání do láku. Kromě soli (rychlosoli) se do masa vetře či mezi jednotlivé vrstvy vloží různé další ingredience, jako např. česnek, cibule, jalovcové bobule, pepř, cukr apod. V láku se maso nechá odležet určitou dobu, která je odvislá na použitém způsobu solení. Po tuto dobu je třeba maso průběžně kontrolovat. Takto připravené maso se vkládá do udírny, kde se vyudí.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 24 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím - recept od maminky
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibule na větší kostky či měsíčky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky asi 2x2cm. Do hlubšího pekáčku dáme trochu oleje, přidáme polovinu nakrájené cibule a uzené maso a pozvolna osmažíme dozlatova, občas promícháme. ...
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci) Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek,přidáme bobkový list,celou skořici a uzenou krkovici vcelku.Ještě chvilku osmažíme,přidáme 2dl vody,hrnec uzavřeme a od doby,kdy začne syčet vaříme na mírném plameni 30 minut.Po...
Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Pikantní hovězí kližka z papiňáku Z hořčičné pepřové omáčky, oleje, tymiánu a nastrouhané citronové kůry si umícháme marinádu a připravíme si delší plát alobalu nejlépe daný dvojitě na zabalení masa. Maso opláchneme, osušíme a ostrým delším nožem pečlivě propícháme. Čím víc...
Nejlepší recept na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem Čočku propereme, dáme do kastrolu, přidáme studenou vodu tak, aby byla čočka cca 2cm ponořená, vložíme koření v čajovém sítku a osolíme. Vodu přivedeme k varu, což má za následek vytvoření "špinavé" pěny (ačkoli jsme čočku propláchli, nečistoty na n...
Uzená kotletka rychle a chutně - recept od maminky
Uzená kotletka rychle a chutně Uzenou kotletu vykostíme (kost nevyhazujeme, můžeme použít na vývar) a nakrájíme na 2cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka překrojíme na polovinu. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve v...
Nejlepší recept na Rychlovka - pomazánka z řapíkatého celeru, Nivy a zauzené šunky
Rychlovka - pomazánka z řapíkatého celeru,  Nivy a zauzené šunky Nivu a řapíkatý celer nahrubo nastrouháme, přidáme máslo, zakysanou smetanu, sůl, nadrobno pokrájenou šunku a vyšleháme do pěny. Podáváme s pečivem a zdobíme petrželkou, nebo kolečkem rajčátka nebo celeru....
Recept na Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci)
Vepřová plec na smetaně v papiňáku(tlakovém hrnci) Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky. Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do kousku gázy, nebo plátýnka. Pokud máme vajíčko na luhování sypaného čaje, můžeme ...
Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené
Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45minut.Po uvařen...
Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)
Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku) Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše zalijeme vařící vodou, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni v...
Uzená kuřecí stehna v kapustě
Uzená kuřecí stehna v kapustě Zapneme si troubu na vyhřátí. Polovinu hlávky kapusty rozpůlíme, vyřízneme košťál, nakrájíme na silnější nudličky a dáme do vařící vody bez pokličky na 5minut povařit. Poté vodu slijeme a kapustu odsuneme bokem na později. Brambory, cibuli a česnek oloup...
Vepřový ořez na rozmarýnu
Vepřový ořez na rozmarýnu Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme vývarem, nebo jen vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme rozmarýn, kmín, česnek nařezaný ...
Bramboračka Pětipeské babičky
Bramboračka Pětipeské babičky Postup.Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.Vše přivedeme k varu.Vaříme dokud není zelenina měkká.Polévka díky uzené kůži,libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.Já polévku dál nezahušťuji,ale babič...
Kuřecí plátky na pórku
Kuřecí plátky na pórku Maso si opláchneme, osušíme, každé prso rozpůlíme a velice lehce naklepeme. Z obou stran mírně osolíme, opepříme a slabě potřeme hořčicí(asi 1 zarovnaná kávová lžička na jeden plátek)Očištěný pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, slaninu a bů...
Valašský kontrabáš
Valašský kontrabáš Podle návodu uvaříme pohanku. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostičky nakrájené brambory. V pánvi (nejlépe wok)vyškvaříme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a krátce v ní zarestujeme najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájen...
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím
Plněné bramborové knedlíky se zelím Uzené maso uvaříme, obereme od kosti (když máme krkovici z obchodu, tu nastrouháme nahrubo na struhadle). Nakrájíme na menší kousky. Vývar můžeme použít na polévku. V míse podle návodu uděláme bramborové těsto (většinou asi 400 ml vody, jedno vejce a prá...
Uzené maso na cibulce s klobáskou
Uzené maso na cibulce s klobáskou Jako první si opláchneme brambory a dáme je vařit i se slupkou v osolené vodě. Uzené maso opláchneme, z obou stran osolíme, opepříme a s lehce nařezanýma klobáskama vložíme na pánev s rozpáleným olejem a orestovanou najemno nasekanou jarní cibulkou. Maso or...
Fofr placičky - recept od maminky
Fofr placičky Do knedlíkové směsi dáme vegetu a poté do ní vsypeme na hrubším struhadle nastrouhaný sýr. Promícháme, pak přidáme vodu podle návodu na sáčku, vajíčko,prolisovaný nebo utřený česnek, částečně promícháme a pak přidáme pokrájené maso a zpracujeme v...
Nejlepší recept na Tvarohové karbanátky s uzeným tofu a šunkou
Tvarohové karbanátky s uzeným tofu a šunkou Tofu a šunku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, rohlík nakrájený na kostičky a navlhčený v mléce, vejce, rozetřený česnek, strouhanku a koření. Vypracujeme hmotu, ze které utvoříme placičky. Ty obalujeme klasicky v trojobalu jako karbanátky a s...
Nejlepší recept na Uzený řízek tří chutí
Uzený řízek tří chutí Uzeninu a uzený sýr si necháme nakrájet na plátky asi 3 mm silné a ořízneme je do stejného tvaru. Střídavě skládáme salám a sýr a promažeme hořčicí, která nám vrstvy slepí k sobě. Začínáme a končíme uzeninou. Takto navrstvený řízek obalíme ve sl...
Finské brambory - recept od maminky
Finské brambory Chleba nakrájíme na kostky a opečeme na másle ze všech stran do křupava. Uzené maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kostičky. Potom vše smícháme, osolíme, okořeníme, vložíme do sádlem vymazané zapékac...
Nalezeno: 24 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti

Pro začátečníky

Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist