RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pro začátečníky ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením. ocet Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož

Recepty - Pro začátečníky ocet

Pro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka

Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Fazole na kyselo - recept od maminky
Fazole na kyselo Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole podlijeme nejlépe vývarem, ale pokud nemáme tak nahradíme vodou s kostkou masoxu. Vaříme do změknutí. K vařícím se fazolím přidáme na jemno nakrájenou a orestovanou cibuli....
Nejlepší recept na Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka Brambory na kousky uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem (4ks), novým kořením (4ks) a kabanosem na kostičky. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme. Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem. ...
Recept na Pikantní utopence
Pikantní utopence Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek cibule a kousek feferonky. Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách a prokládáme cibulí a pepřem (dobře napěchujte ať není kolem špe...
Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)
Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku) Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše zalijeme vařící vodou, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni v...
Sulc - jednoduchá varianta
Sulc - jednoduchá varianta 1) Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměka 2)Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce. 3) Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme(ochutnejte, musí být trošku víc slané a kys...
Čočka na několikrát
Čočka na několikrát Čočku namočíme den předem do dostatečného množství studené vody. Druhý den vodu posolíme, přidáme jeden tekutý zeleninový bujón a čočku uvaříme do měkka. Lehce zahustíme hotovou instantní jíškou nebo jíškou naší výroby, kterou máme v zásobě v led...
Nejlepší recept na Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem Každý řízek rozkrájíme asi na pět proužků. V kastrůlku nebo hlubší pánvi zahřejeme máslo a olivový olej a asi deset minut kuřecí maso opékáme. Maso posuneme na kraj, výpek zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, p...
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím
Plněné bramborové knedlíky se zelím Uzené maso uvaříme, obereme od kosti (když máme krkovici z obchodu, tu nastrouháme nahrubo na struhadle). Nakrájíme na menší kousky. Vývar můžeme použít na polévku. V míse podle návodu uděláme bramborové těsto (většinou asi 400 ml vody, jedno vejce a prá...
Nejlepší recept na Srdíčková"rajská"z papiňáku
Srdíčková Srdíčka zbavíme krvavých sraženin,dobře opláchneme a vložíme do papiňáku.Přidáme 2 celé cibule,na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu,masox,všechno koření-nejlépe v takzvaném"vajíčku"na luhování čaje-viz foto(pak nemusíme nic z vývaru lovit),p...
Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat. Do mísy nakrájíme oloupané brambory na cca ...
Nejlepší recept na Houskové autíčko
Houskové autíčko Do hrnce si dáme vlažnou vodu, 1 lžíci soli a vajíčko. Pak dáme vařit na sporák tak na 10-15 min. Když se po 10-15 min. vajíčko začne vařit, odendáme ze sporáku a horkou vodu vylejeme do dřezu a napustíme vlažnou. Do vlažné vody přidáme ocet a vajíčko ta...
Recept na Uzené s áčkovými brambory
Uzené s áčkovými brambory Uzený bůček si předvaříme den předem v takové hrnci - stačí 1/2 hodinky. Necháme ho úplně vychladnout, nejlépe v lednici do druhého dne. Příprava brambor: Brambory loupeme těsně před tím, než je začneme vařit. Škrabka a nůž, kterým je krájíme by m...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti

Pro začátečníky

Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist