RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pokrmy z vnitřností vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy h

Recepty - Pokrmy z vnitřností vejce

Pokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka

Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 46 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Recept na Frenštátské škračky
Frenštátské škračky Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám brambor, otočím struhadlo zpět a strouhám další brambor), zastříkneme mlékem, přidáme s...
Nejlepší recept na Řízky z uzeného hovězího jazyka
Řízky  z uzeného hovězího jazyka Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. U...
Zapékaný vepřový mozeček
Zapékaný vepřový mozeček Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme. Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a ještě mírně posmažíme a pánev odstavíme....
Překvapivá, smažená drůbeží játra - recept od maminky
Překvapivá, smažená drůbeží játra Játra nařežeme na menší kousky, šunku+anglickou slaninu+cibuli+tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady. Pak si děláme koule (z tohoto množství jsou 4) a obalíme v tro...
Neobvyklá hovězí játra - recept od maminky
Neobvyklá hovězí játra Játra si nakrájíme , aby byly 4 plátky které odblaníme. Na každý plátek dáme anglickou slaninu a sýr, který v polovině překrojíme dáme obě půlky na sebe,děláme to proto, aby nám šly játra přehnout a pak je kovovými jehlami spojíme. Vajíčko si našlehá...
Jitrnice 3 x jinak - recept od maminky
Jitrnice 3 x jinak 1. Na plátky toastového chleba rozetřeme jitrnici, poklademe natenko nakrájenými cibulovými plátky a sýrem. Zapečeme v toastovači. Ihned podáváme. Pro zvýraznění chuti můžeme přikusovat okurku, naloženou červenou řepu nebo naložené brusinky. 2. Na oleji ...
Recept na Vepřový mozeček smažený
Vepřový mozeček smažený Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou,osušíme a z mozečku odstraníme žilkování.Jde to jednoduše-žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý. Poté mozeček osolíme a obalíme v klasick...
Smažené hromádky z kuřecích jater
Smažené hromádky z kuřecích jater Kuřecí játra omyjeme a nakrájíme je na třetiny. V misce smícháme játra, vejce, sůl a pepř. Na pánvi na oleji orestujeme dozlata nakrájenou cibuli na půlměsíčky a vysočinu na nudličky. Tuto oprančenou směs dáme ke kuřecím játrům do mísy, promícháme ...
Kuřecí játra zapečená na bramboráku - recept od maminky
Kuřecí játra zapečená na bramboráku Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si uděláme bramborákové těsto. Pokud je moc řídké, zahustíme strouhankou. Mouku nedáváme. Vymažeme si dukladně pekáč, máslem nebo sádlem, na dno dáme bramborákové těsto, jemně posypeme kořením adžika. Na tě...
Játrové rolky par excelans
Játrové rolky par excelans Játra si omyjeme, vysušíme, naporcujeme, posypeme rozmarýnem a opepříme. Anglickou slaninu si po 2 kusech na sobě rozprostřeme na lince, na každou dáme porci jater, na šířku hranolek sýra, stočíme do rolky a propíchneme párátkem, aby nám to připečení držel...
Nejlepší recept na Šťavnaté a chutné řízečky z býčích žláz
Šťavnaté a chutné řízečky  z býčích žláz Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Poté je vyndáme,omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných paprik, kam můžeme i nakrájet pár kousků sterilované papriky pro lepší chuť a pikan...
Recept na Pikantní smažená krůtí játra
Pikantní smažená krůtí játra Játra si omyjeme, očistíme a osušíme. Strouhaný sýr smícháme se strouhankou. Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, chilli omáčku a vše pořádně našleháme. Játra obalíme v mouce pak ve vejcích, znova v mouce, znova ve vejc...
Nejlepší recept na Zapékané kuřecí žaludky
Zapékané kuřecí žaludky Uvaříme si brambory, nejlépe den předem a nakrájíme si je na plátky. Očištěné žaludky si uvaříme v osolené vodě, po uvaření je nakrájíme na malé kousky, cibuli si nakrájíme nadrobno, dáme jí na kousek sádla orestovat, k ní přidáme i nakrájené žalud...
Jatrove jednohubky
Jatrove jednohubky Je to skoro stejny recept, jen misto kureciho masa jem dala kureci jatru a do mouky pridala 1 lzici koreni na kure a pepr....
Vepřové ledvinky a játra na smetaně s domácím houskovým knedlíkem
Vepřové ledvinky a játra na smetaně s domácím houskovým knedlíkem Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka. Nakonec zahustím a zjemním smetanou. Jako přílohu domácí houskový knedlík. V...
Smažená vepřová játra
Smažená vepřová játra Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá. Nachystáme si hl. mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém...
Játrový řízek v jablkovém těstíčku
Játrový řízek v jablkovém těstíčku Játra nakrájíme na řízky, naklepeme a jemně opepříme,. Vejce dobře rozšleháme vidličkou a nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka. V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Zdobíme plátkem citronu....
Recept na Vepřové játrové nudličky v marinádě
Vepřové játrové nudličky v marinádě Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme doí směsi připravená játra, ještě zamícháme a necháme aspoň hodinu odpočinout. Na pánvi s olejem si osmažíme cibulku nakráje...
Nejlepší recept na Karbanátky z jater
Karbanátky z jater Syrová játra nakrájíme a umeleme dohromady se slaninou, oloupanými vykrájenými jablky a vařenými brambory. Ochutíme solí, pepřem a skořicí, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme....
Smažená sezamová slezinka
Smažená sezamová slezinka Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od bílé provazovité blány a z každé sleziny odřízneme 15cm dlouhý kus z vyšší silnější strany. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou promícháme s kořením a sezamovým semínkem. Smažíme na slabé...
1 |
Nalezeno: 46 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy

Pokrmy z vnitřností

Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist