RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Omáčky paprika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsk

Recepty - Omáčky paprika

Omáčky - návody k vaření - online kuchařka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích, např. ve francouzštině a v angličtině. Jedna ze základních omáček je bešamel. Omáčka pro salát se nazývá dresing. Omáčka určená k namáčení se jmenuje dip. K dochucování omáček se používají dochucovadla, tekutá i další koření (Maggi, Worcestrová omáčka, sojová omáčka). V Česku jsou velmi rozšířené omáčky, které jsou hutné, obsahují maso a dávají se jako doplněk ke knedlíkům či jiné příloze.

Paprika se jí syrová nebo tepelně upravovaná. Při vaření se používají zejména druhy Capsicum annuum a Capsicum frutescens, která jsou vhodné k plnění (sýrem, masem nebo rýží). Čerstvé papriky se přidávají do salátů. Rovněž se dají nakládat nebo sušit.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 53 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Guláš z divočáka
Guláš z divočáka Předem bych chtěla říct, že nikdy nevařím podle receptu, tenhle recept jsem si vymyslela sama podle chuti. V tlakáči si rozehřejem olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka doh...
„Pečený“ Segedínský guláš - recept od maminky
„Pečený“ Segedínský guláš Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme na 25...
Recept na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana) Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidate celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem. Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni va...
Guláš ze syrovinek
Guláš ze syrovinek Dám na trošku sádla rozeškvařit slaninu na kterou pak dám cibuli, stejně jako na běžný guláš, když je cibule téměř růžová přidám nakrájené na větší kusy syrovinky a nechám zredukovat množství a tekutinu. Pak postupuji stejně jako při běžném gulá...
Recept na Tortelíny s červenou omáčkou
Tortelíny s červenou omáčkou Uvaříme torteliny dle návodu. Rozpustíme máslo s trochou oleje, osmahneme cibulku, šunku na kostičky a odstavíme, přisypeme sladkou papriku, pořádně promícháme, vrátíme na oheň, nalejeme vodu či vývar přivedeme k varu a 3 minutky povaříme. Rozkvedláme tro...
Moje univerzální omáčka - recept od maminky
Moje univerzální omáčka Na sádle zpěníme cibulku, na ní zprudka opražíme maso, zasypeme větším množstvím sladké papriky (cca 5 lžic), zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, vaříme dokud není maso měkké, přidáme kukuřici a papriku, chvíli povaříme, osolíme, opepříme, ...
Recept na Romadurová omáčka k pečenému masu
Romadurová omáčka k pečenému masu Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa zbavíme vyvařením na plotně zbytku vody. Zbylý tuk zaprášíme moukou, lehce osmahneme a podlije...
Nejlepší recept na GULDA SOS
GULDA SOS 1. Cibuli , dle potřebných porcí nakrájíme. Není nutné na moc malé. 2. Cibuli usmažíme více než do sklovata (do zlatova) na sádle. 3. Přidáme k ní sladkou, případně trochu pálivé papriky. Nespálit. 4. Zalijeme vroucí vodou. cca = jedna porce 250 ml. a p...
Hrachová omáčka
Hrachová omáčka Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku. Jíškou zahustíme hrách. Dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Podáváme ...
Nejlepší recept na Slepice na paprice
Slepice na paprice Slepici očistíme a vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu. Slepici uvaříme do měkka, já vařím v papiňáku skoro 1,5 hodiny, záleží na slepici. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji nebo sádle, zasypeme sladkou p...
Moje Znojemská
Moje Znojemská Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibulku, potom přidáme kmín, maso na kostičky a orestujeme, trošku osolíme, přidáme papriku ( nemusí ), podlijeme vodou, přidáme hořčici, masox a nalisovaný česnek, dáme vařit do papináku na 15-20 minut do měkka. Po uvařen...
Špagety s kuřecím masem a la lečo
Špagety s kuřecím masem a la lečo Příprava omáčky: 1. Na oleji v pánvičce si zpěním na jemno nakrájenou 1 cibulku, přidám kuřecí maso nakrájené na malé kousky, posolím, opepřím a lehce osmahnu. 2. Nakrájím si na malé kousky 2 rajčata, jednu malou papriku a na půl kroužky 2(druhou...
Recept na Mexické chilli con carne
Mexické chilli con carne Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky. Nakonec si oloupeme česnek. Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibu...
Rychlá sýrová omáčka s čerstvou zeleninou
Rychlá sýrová omáčka s čerstvou zeleninou Papriku, žampiony, cibuli a salám si nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji trochu orestujeme, přidáme asi polovinu mléka a na pomalu vaříme. Postupně přidáme masox, sýr(nalámeme, rychleji se rozpusti), smetanu, zbytek mléka, bazalku, pepř, sůl, česnek ...
Nejlepší recept na Fazolky s párkem v omáčce
Fazolky s párkem v omáčce Usmažíme si cibulovou jíšku, zasypeme paprikou, zalijeme vodou a rozmícháme, aby nebyly hrudky. Přidáme pokrájené párky, okurky, fazolky, koření a vaříme přibližně 10 min, přilijeme smetanu a vmícháme ještě pokrájená vejce....
Biskupský guláš
Biskupský guláš Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené). Přiklopím pokličkou a dusím. Když se šťáva vydusí, přidám mletou papriku, bylin...
Nejlepší recept na Lehký maďarský guláš
Lehký maďarský guláš Klasický začátek.Do hrnce připravíme olej.Do rozpáleného oleje přidáme na kostičky nakrájené cibule.Necháme mírně zhnědnout.K cibuli vložíme kostky vepř.masa a mícháme společně s cibulí.Až se maso zatáhne k sobě,přidáme sladkou papriku,celé gulášov...
Recept na Špagetová omáčka
Špagetová omáčka Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme do měkka papriku, pak přidáme salám, česnek a cibuli. Dohromady necháme tak 5-7 minut smažit, zaprášíme kari, majoránkou, a ...
Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům
Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě provaříme. Přilijeme smetany,...
Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem - recept od maminky
Zauzená klobása a hříbky v gulášové  omáčce  s pivem Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku, kečup, kapii a podlijeme vše pivem, přidáme masox a dusime do měkka. Nakonec dochutíme...
1 |
Nalezeno: 53 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje

Omáčky

Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist