RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mušle Sv. Jakuba

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mušle Sv. Jakuba, recepty Mušle Sv. Jakuba, Mušle, Sv., Jakuba


Recept na Mušle Sv. Jakuba

Recept na Mušle Sv. Jakuba je zařazen v kategorii předkrmy. K přípravě Mušle Sv. Jakuba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení.

Mušle Sv. Jakuba
Zvětšit obrázek

Recept na Mušle Sv. Jakuba

Recept na Mušle Sv. Jakuba:
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je společně s výpekem v pánvi rozmačkáme vidličkou a uřeme spolu s worcestrem,soj.omáčkou a kořením do tuhé pasty (menší hrudky nevadí). Změklé máslo, sardelku a citr.kůru utřeme a poté přidáme 3,5 bílého vína a cca 300g jemně prosáté bílé strouhanky. Vše vymícháme do tužší konzistence. V případě potřeby buď naředíme vínem nebo zahustíme strouhankou. Mušle Sv. Jakuba (skutečné lastury - dají se koupit v Makru a v Tescu u rybího pultu) plníme nejlépe příborovým nožem nejprve masovou nádivkou. Množství záleží na velikosti mušle (1 - 2 PL nádivky na 1 mušli). Překryjeme vinnou nádivkou a obalíme ve strouhance. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30-45 min. (dle velikosti mušlí) do doby, kdy vinná nádivka praská a odchlipuje se od mušle. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Servírujeme 1 - 2 ks lastur na dezertním talířku se 1/4 citrónu a před požitím pokapeme citrónovou šťávou. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Mušle Sv. Jakuba:
Je to starý rodinný recept pro slavnostní příležitost (vánoce, výročí, narozeniny atd). Kuřecí játra se dají nahradit vařeným nebo pečeným masem. V originále tam bylo asi něco vytaženého z moře, protože tato větev naší rodinny žila v Terstu. Nečekám, že se to stane běžnou součástí jídelníčků v mnoha rodinnách. Dávám to sem spíše jako zajímavost.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle Sv. Jakuba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Paprika
  • Datum vložení: 22.04.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Předkrmy
  • Suroviny: Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle sv. jakuba, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle Sv. Jakuba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle Sv. Jakuba

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist