RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso skořice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso skořice

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 18 receptůZobrazuji: 1-18 receptů
Masové kuličky s pikantní omáčkou
Masové kuličky s pikantní omáčkou Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostaly přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky. Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a protlakem, pozor prská to. Přidáme kuličky a ze všech stran je necháme zprudka zat...
Recept na Řecký nákyp Pasticio
Řecký nákyp Pasticio Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400g mletého hovězího masa a za stálého míchání zprudka opečeme. K masu přidáme plechovku (425ml) l...
Nejlepší recept na Marocký kebab
Marocký kebab Maso, cibuli, bylinky, koření, vejce vše dobře promíchejte,pak přidejte ostatní a vše promíchejte dobře rukama. Směs vytvarujte do tvaru silných doutníků a dejte je na talíř (pokud nemáte špejle, můžete jen udělat placičky a grilovat stejně jako kebaby, na...
Recept na Blanická pochoutková směs s mletým a čočkou
Blanická pochoutková směs s mletým a čočkou Mleté maso si v misce okořeníme bylinkami, pepřem, skořicí a troškou soli a dobře promícháme. Na oleji rozvoníme cibuli a česnek. Pak zprudka orestujeme mleté maso, až se začne oddělovat, podlijeme trochou vývaru a dusíme cca 10 minut. Občas mícháme. Pak t...
Recept na Zapékané řecké placičky (keftedes)
Zapékané řecké placičky (keftedes) Do mletého masa přidáme nakrájenou trošku osmaženou cibuli, oregano, skořici, vejce, vodu, sůl, pepř a pořádně smícháme. Placičky obalíme v mouce a rychle osmahneme na oleji, aby se zatáhly a přendáme do pekáčku, který jsme vyložili pokrájenými rajčaty n...
Řecké pastitio
Řecké pastitio Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlie...
Masové kuličky v rajské omáčce
Masové kuličky v rajské omáčce Mleté maso smícháme s vejcem,česnekem,troškou mouky, solí, pepřem a tvarujeme kuličky. Do litru vroucí vody vhodíme bobkové listy, nové koření,mírně osolíme a vhodíme připravené kuličky. Vaříme asi 10 min podle velikosti.Kuličky vyjmeme. Na oleji necháme ...
Sanijet kafta - mlete maso na plechu - recept od maminky
Sanijet kafta - mlete maso na plechu Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove koreni, sul, pepr a rukou radne propracujeme. Masovou smes prendame na plech nebo do zapekaci nadoby (ja pouzil...
Těftěli v rajské - recept od maminky
Těftěli v rajské V míse s mlékem, nebo vodou si namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou najemno, 1 lžíci hladké mouky a hodně promícháme. Z masa si utvoříme kuličky, které ...
Shushbarak - masove tasticky v jogurtu
Shushbarak - masove tasticky v jogurtu Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme. Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout. Z prosate mouk...
Masove kulicky se zeleninou a vejcem
Masove kulicky se zeleninou a vejcem Vsechny suroviny na masove kulicky dame do misy a radne promichame, prohneteme. Ze vznikle smesi rukama tvorime kulicky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme trochu olivoveho oleje a lzici masla. Vlozime kulicky a opeceme je do zlatova. Pridame pokrajenou cibuli a k...
Kafta (mlete maso) v pite
Kafta (mlete maso) v pite Mlete maso smichame s drobne pokrajenou cibuli, petrzelkou a koriandrem, novym korenim a skorici, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a rukou vse poradne zapracujeme. Pita chleb rozdelime na poloviny, jednu polovinu natreme masovou smesi (viz. foto), prikryjeme dru...
Recept na Plněné vinné listy II.
Plněné vinné listy II. Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Náplň: Na oleji udusíme pokrájanú cibuľu, necháme vychladnúť. Zmiešame ju s mäsom, nev...
Nejlepší recept na Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem
Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem 1/Chleba bez kůrky /housky/namočíme na pět minut do vývaru z bujonu a pak vymačkáme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a přidáme k mletému masu společně s dalšími surovinami /vejce, koření, sůl, petrželka, bylinky a vymačkaný chléb/. Mas...
Nejlepší recept na Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory s mletým masem 1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle. 2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a ...
Nejlepší recept na Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem
Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem Vsechny suroviny na kulicky smichame, radne propracujeme rukama a tvaruje mensi kulicky. Brambory oloupeme, nakrajime na kosticky, osolime a ve vyssi vrstve oleje opeceme do zlatova. Stejnym zpusobem zprudka, kratce, opeceme i masove kulicky. Do hrnce s vyssim okrajem prend...
Pastitsio - recept od maminky
Pastitsio Z bílku ušleháme sníh. Sýr nastrouháme a rozdělíme na tři díly. Rajčata oloupeme a nakrájíme. Maso s nakrájenou cibulkou opečeme na oleji. Zalijeme protlakem, bujónem a vínem; přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme pepřem, solí, skořicí a necháme asi...
Nejlepší recept na Tortilla s mletym masem
Tortilla s mletym masem Na oleji si osmazime cibuli, maso a papriku. Pridame protlak nebo rajcatove pyre dochutime soli, peprem, trochou skorice a vse chvilku podusime. Pote ke smesi pridame fazole a cesnek na platky. Chvili provarime a muzeme servirovat do tortill. Do tortill jsem prvne dala maso pak c...
Nalezeno: 18 receptůZobrazuji: 1-18 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist