RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medovníky ( perníky / perníčky)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medovníky ( perníky / perníčky), recepty Medovníky ( perníky / perníčky), Medovníky, (, perníky, /, perníčky)


Recept na Medovníky ( perníky / perníčky)

Recept na Medovníky ( perníky / perníčky) je zařazen v kategorii moučníky - perníky. K přípravě Medovníky ( perníky / perníčky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda.

Medovníky ( perníky / perníčky)
Zvětšit obrázek

Recept na Medovníky ( perníky / perníčky)

Recept na Medovníky ( perníky / perníčky):
Výroba cesta: Vajcia necháme zohriať pri izbovej teplote. Uvaríme silnejšiu kávu (stačí 2-3pl) a necháme ju vychladnúť. Tuk rozpustíme a tiež necháme vychladnúť. Múku preosejeme s cukrom, sódou, kakaom a koreninami. Zo všetkých surovín (okrem kávy) vymiesime cesto. Kávu pridávame podľa poteby tak, aby cesto nebolo ani veľmi husté, ale ani veľmi riedke. Hotové cesto potom zabalíme do poravinárskej fólie, prípadne do mikroténového sáčku a odložíme minimálne do druhého dňa na chladné miesto (odložené cesto vydrží na chladnom mieste veľmi dlho, podľa mojich skúseností 2 týždne určite :o)). Pečenie: Cesto pred spracovaním necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom z neho vaľkáme pláty hrubé 3-4mm (pre menšie) a 4-5mm (pre väčšie) a vykrajujeme rôzne tvary. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme vykrojené medovníky. Medzi jednotlivámi kusmi necháme medzeru do 2 cm, pretože sa pečením zväčšia. Pečieme pri teplote okolo 180°C podla rúry a asi 5-15min podľa veľkosti medovníkov. Upečené medovníky vytiahneme z rúry a potrieme ešte za horúca s trochou vody rozšľahaným vajíčkom. Hustá poleva Na 1ml bielka 4,25g preosiateho* práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky**. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 170g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20 minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako vyšľahaná šľahačka, nesmie odkavpkávať z varešky. Ak by bola riedka, môžeme ju zahustiť tým, ze ju budeme dlhšie miešať, prípadne pridáme trochu preosiateho cukru. Riedka poleva na oblievanie Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.

Poznámka k receptu na Medovníky ( perníky / perníčky):
*Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka. ** Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu. viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovníky ( perníky / perníčky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ercicka (Erika)
  • Datum vložení: 05.04.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
  • Suroviny: 800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovníky ( perníky / perníčky), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovníky ( perníky / perníčky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovníky ( perníky / perníčky)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist