RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-), recepty MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-), MEDOVNÍK, -, TROCHU, JINAK, :-)


Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-)

Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-) je zařazen v kategorii dorty. K přípravě MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 10dkg másla, 2 polévkové lžíce medu, 20dkg krystalového cukru, 1 kávová lžička octu, 1 rovná polévková lžíce jedlé sody, 2 vejce, 5 lžic mléka, 45dkg hladké mouky KRÉM: uvařené zahuštěné kondenzované mléko - Salko, 1 máslo POSYPKA NA DORT: strouhané upečené zbytky těsta, instantní káva, sekané nebo mleté ořechy, trochu perníkového koření.

MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-)
Zvětšit obrázek

Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-)

Recept na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-):
Do kastrolku dáme cukr, vajíčka, med, ocet, jedlou sodu, mléko a máslo. Vajíčka dobře rozmícháme, aby se nám na plotně nesrazila v kousky a dáme na plotnu vařit. Hmota se musí vařit tak dlouho, až je pěkně karamelově hnědá. Na povrchu se utvoří bohatá pěna, ale musíme pořád míchat, aby se nám směs nepřipálila. Až je směs dostatečně hnědá, odděláme ji z plotny a do horkého nasypeme po menších částech mouku. Dáme hmotu na vál a zpracováváme v hladké nelepivé těsto. Těsto pálí, ale můžeme ho nechat chvíli trochu vychladnout. Těsto má vypadat jako plastelína a dobře se válí. Těsto rozdělíme na 4 díly a z nich rozválíme požadovaný tvar. Rozválené těsto dáme na pečící papír a dáme po částech do trouby. Pečeme pomalu asi na 180°C, protože těsto je dost rychle upečené. Pokud nám zůstane kousek těsta tak ho dáme taky upéct a pak použijeme na strouhání na obalení dortu. Upečené pláty potřeme lehce uvařenou instantní kávou. Umícháme krém ze salka a másla, dokud není úplně hladký. Pak postupně spojujeme pláty krémem. Nakonec vrch dorty i boky potřeme krémem a obalíme je ve směsi: postrouhané upečené zbytky těsta, trochu sypané instantní kávy, 3dkg mletých ořechů, perníkové koření.

Poznámka k receptu na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-):
Z uvedeného možství upečeme dort veliký cca o průměru 25cm. POZOR! Pláty dorty po upečení ztvrdnou, proto si dort upečeme asi 3 dny před plánovanou konzumací. Vlivem potření kávou a krémem, postupně pláty změknou. Můžeme dort nahoře zdobit podle fantazie, ale nemusíme. Já jsem ozdoby vyráběla z marcipánové hmoty a číslice je z čokolády.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hanat (Hana Tichá)
  • Datum vložení: 13.04.2009
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: TĚSTO: 10dkg másla, 2 polévkové lžíce medu, 20dkg krystalového cukru, 1 kávová lžička octu, 1 rovná polévková lžíce jedlé sody, 2 vejce, 5 lžic mléka, 45dkg hladké mouky KRÉM: uvařené zahuštěné kondenzované mléko - Salko, 1 máslo POSYPKA NA DORT: strouhané upečené zbytky těsta, instantní káva, sekané nebo mleté ořechy, trochu perníkového koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovnÍk - trochu jinak :-), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď MEDOVNÍK - TROCHU JINAK :-)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...
CIBEBKY - Cibébky
Vložil: Alena Žurková
2015-12-20 19:41:30

Nikde na nete som nenašla na koľko a ako dlho sa cibebky pečú. Prosila by som o odpoveď. Ďakujem...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist