RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marinovaná krůtí prsa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marinovaná krůtí prsa, recepty Marinovaná krůtí prsa, Marinovaná, krůtí, prsa


Recept na Marinovaná krůtí prsa

Recept na Marinovaná krůtí prsa je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Marinovaná krůtí prsa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Krůtí prsa (já měla o váze 500 g), olej, 1 cibule, mletý bílý pepř, 4 Křupavé feferonky – tzv.kozí rohy, Na marinádu: 2 PL sojové omáčky 1 KL chilli omáčky 1 ks chilli papričky, na špičku nože chilli koření, 4 stroužky česneku, čerstvý zázvor (já měla 8x3cm), 3 PL jemného kečupu 1 PL křenu (já použila bavorský), 2 PL jablečného octu (lze i vinný), kukuřičný škrob na zahuštění marinády.

Marinovaná krůtí prsa
Zvětšit obrázek

Recept na Marinovaná krůtí prsa

Recept na Marinovaná krůtí prsa:
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne příliš ostré chuti, které můžeme upravit dle naší představy (kdo rád ostřejší, přidá víc chilli, křenu apod.) Maso nakrájíme na kostky a vmícháme do marinády tak, aby se maso důkladně obalilo. Necháme minimálně 1 hodinu odležet. Pak si zpěníme na tuku cibuli nakrájenou na jemno, 1 KL pepře a 2 feferonky nakrájené na drobné kousky. Po rozvonění vhodíme maso z marinády a prudce orestujeme, stále ale mícháme. Asi po 2 min. si vypláchneme misku se zbytkem marinády vodou a podlijeme maso. Dusíme tak 15 min. Dochutíme pepřem, případně přidáme ještě další příchutě, co byly v marinádě, pokud se nám to zdá málo výrazné. Omáčka je hustá díky škrobu, měla by být sladkokysele pikantní, ne vyloženě pálivá. Příloha: rýže uvařená s hřebíčkem, kouskem celé skořice, na talíři pak na rýži nakrájíme zbylé 2 feferonky.

Poznámka k receptu na Marinovaná krůtí prsa:
Pokud se to zdá moc kyselé díky octu, lze přidat i cukr, já ho nepřidávala, v kečupu je cukru pro nás dost. Je dobré přísady jako chilli, ocet přidávat opatrně a vyloženě dochucovat až před dohotovením a i marinádu ochutnat a dochutit podle nás.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinovaná krůtí prsa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 18.01.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Krůtí prsa (já měla o váze 500 g), olej, 1 cibule, mletý bílý pepř, 4 Křupavé feferonky – tzv.kozí rohy, Na marinádu: 2 PL sojové omáčky 1 KL chilli omáčky 1 ks chilli papričky, na špičku nože chilli koření, 4 stroužky česneku, čerstvý zázvor (já měla 8x3cm), 3 PL jemného kečupu 1 PL křenu (já použila bavorský), 2 PL jablečného octu (lze i vinný), kukuřičný škrob na zahuštění marinády
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinovaná krůtí prsa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinovaná krůtí prsa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinovaná krůtí prsa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist